Rózsák és jelentésük

A rózsa a mai napig is az egyik legnépszerűbb virág, különösen a szerelmesek körében. Hányszor látunk egy-egy fiatalembert várakozni egy szál vörös rózsával a kezében, vagy hányszor pillantunk meg egy-egy lányt, aki diszkrét mosollyal az arcán épp egy ilyen virágot tart a kezében, amelyet nemrégiben kapott a hódolójától. Azonban nem a vörös-rózsa az egyetlen rózsafajta, éppen ezért illik tudni, hogy a virágok nyelvén melyik szín mit jelképez, nehogy egy szál rózsával vezessünk félre valakit öntudatlanul!

[wp_ad_camp_1]

Ha például a legelső találkára készülünk, akkor kötelező egyből a vörös rózsával indítanunk, sőt, talán sokkal ízlésesebb, ha ilyenkor inkább egy, vagy több szál rózsaszín rózsával kedveskedünk a kiszemeltünknek. Ez a rózsa ugyanis a lassan bimbózó szerelem, a romantika, a tisztelet és a megbecsülés jelképévé nőtte ki magát az idők során. A sárga rózsával érdemes nagyon vigyázni! Olyan személynek semmiképp se küldjünk ilyet, akibe szerelmesek vagyunk, a sárga ugyanis a virágok terén nem a szenvedély színe, hanem sokkal inkább a barátságé! A sárga rózsa finoman utal arra, hogy az illető férfi tiszteli és kedveli a szóban forgó hölgyeményt, de nem táplál iránta mélyebb érzelmeket. Ilyen virágot inkább a barátainknak vegyünk különleges alkalmakra, hiszen kétségtelenül szívderítő látványt nyújtanak, csak épp tudni kell, hogy mikor, milyen körülmények között és kinek kell adni! Ha valakinek viszont narancssárga rózsát ajándékozunk, azzal azt jelezzük, hogy az illető különleges, lelkesítő hatással van ránk!

Rózsa

Rózsa

A fehér rózsa már bonyolultabb eset, ugyanis túlságosan is sok jelentése van. Egyrészt ugye, értelemszerűen, az ártatlanság szimbóluma, másrészt azonban jelképezheti azt is, hogy a férfi hűségéről próbálja biztosítani a számára kedves nőt. Fehér rózsát búcsú jeléül is szoktak ajándékozni, de ugyanakkor a békülést is szokták vele jelezni, a lényeg az, hogy mindenképpen valamilyen komoly változást sugall. A vörös rózsát pedig minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatni! Csak óvatosan azokkal a virágokkal, soha ne játszunk a szenvedély, a mindent elsöprő szerelem szimbólumával és csak olyankor ajándékozzunk ilyet egy hölgynek, ha az érzéseink valóban komolyak!