Otthonunk felkészítése a téli időszakra

A legtöbb ember rengeteg energiát fektet autója téliesítésébe anyagiakat sem kímélve, azonban otthonunkat is fel kell készítenünk a hideg idő beköszöntére. Ezeket a feladatokat igazán gyorsan, akár egy hétvégén is el lehet végezni.

[wp_ad_camp_1]

Az otthon felkészítéséről itt olvashat bővebben. Az otthon felkészítése a téli időszakra néhány egyszerű lépésből áll, lássuk mik is ezek. A radiátor szellőztetését akár mi magunk is meg tudjuk csinálni otthon, anélkül, hogy szakembert kellene hívni. A szellőztetés biztosítja, hogy a radiátorok kényelmesen és melegen tartsák a lakást egész télen, ugyanakkor a szellőztetés nem csak emiatt hasznos, hanem azért is, mert a radiátor hatékonyságának növelésével pénzt tud megtakarítani. Az interneten számos segítséget és útmutatást talál, valamint a futes-gazszereles.hu weboldal blogjában is, ha még sosem végzett szellőztetést. Abban az esetben, ha a fűtés teljesen be van kapcsolva, azonban a radiátor alja mégis hideg maradt, akkor az azt jelenti, hogy a radiátor alja levegős vagy iszap képződött. Az iszap a forró víz megfelelő áramlását akadályozza meg, ezáltal azt is, hogy a radiátor felmelegedjen.

Otthon

Otthon

Egy szóval érdemes odafigyelni a radiátorra a fűtési szezon előtt. Van azonban olyan, amit mi magunk nem végezhetünk el, legalábbis erősen ajánlott, hogy szakemberre bízzuk, ez pedig nem más, mint a kazán karbantartás. Ezt még a fűtési szezon kezdete előtt érdemes megejteni. Ha a fűtési szezon kellős közepén derül ki, hogy valami baj van, akkor akár napokig is fagyoskodhat a család. Ha elektromos radiátorral vagy elektromos padlófűtés-rendszerrel tartja melegen a lakást, az ellenőrzés abban az esetben sem árt! Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!