Otthoni arctisztítás egyszerűen

Egy átbulizott est után, nagyon fontos, hogy lefekvés előtt eltávolítsuk a sminket az arcunkról. Amennyiben ezt nem tesszük meg, akkor a pólusainkra nagyban kihatással lehetnek, melyek eltömődhetnek, majd legvégső esetben akár be is gyulladhatnak.

[wp_ad_camp_1]

A bőrünk épp úgy, mint az egész szervezetünk reagál a különféle időjárási viszontagságokra, így sokszor megfigyelhetjük, hogy nyáron és télen sokkal szárazabb a bőrünk. Sokszor a legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha elmegyünk a kozmetikusunkhoz és rábízzuk magunkat. Viszont, ha erre nincs lehetőségünk, akkor mi magunk is megoldhatjuk akár otthon. Ezekben a praktikákban az bizonyul a legjobbnak, hogy semmilyen mellékhatással nem rendelkeznek, így mindenki bátran alkalmazhatja őket. Ahhoz, hogy szép arcbőrünk legyen, mindig az arctisztítás kell, hogy az első legyen. Erre a célra nagyon jól felhasználható a kedvenc arctejünk, illetve a tonikunk. Amennyiben ezek közül csak egyiket használod, akkor sem kell kétségbe esned, így is tökéletesen megoldható a művelet.

Arctisztítás otthon

Arctisztítás otthon

Nagyon sok felmérés mutat rá, hogy nagyon sokan már ezeket az alapvető dolgokat kihagyják a mindennapokból. Az arcunkat úgy puhíthatjuk meg a legjobban, ha gőzöljük. Ehhez nem lesz másra szükségünk, mint, hogy feltegyünk egy edényben kb. 1 liter vizet, majd azt addig forraljuk még eléri a forráspontot. Majd hagyjuk kicsit visszahűlni. Majd hajoljunk fölé és kezdjük el párolni az arcunkat kb. 15-20 percig. Amikor felpuhult az arcunk, akkor jöhet a radírozás. Ez az egyik legfontosabb lépés. Mitesszerek eltávolítását nagyon pontosan kell végezni, hogy a bőrt ne sértsük fel. Hasznos lehet, ha természetes fénynél vagy lámpánál végezzük. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor jöhet a fertőtlenítés és a hidratálás. És már kész is!