Medence otthonra?

Nem tudom mások hogy vannak vele, de én minden nyáron elhatározom, hogy a következő beruházásom egy medence lesz. Nem kell többé utaznom ahhoz, hogy csobbanhassak egy nagyot, nem kell sorban állnom, belépőjegyet váltanom méregdrágán az egész családnak és persze nem kell a többi embert kerülgetnem strandolás közben.

Hiszen az otthoni medence már nem egy utópia. Kell hozzá egy közepes udvar, ahol kényelmesen megépíthető és gyakorlatilag nincs más akadályozó tényező. Az egyetlen kérdés, hogy vajon megéri-e hosszútávon az, ha saját medencém van, vagy hasonlóan rossz befektetés, mint szalonból kihozni egy új autót. A kérdés roppant egyszerű, ám a válasz már sokkal összetettebb. Először is nagyon fontos, hogy pontosan felmérjük az igényeinket. Nem csupán azért, mert – laikusok számára meglepően – nagy befektetésről beszélünk, hanem azért is, mert utólag már nagyon nehéz variálni, így egy medence rendelésnél kiemelten fontos, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, hogy mit is várunk el. Csak pancsikolni szeretnénk? Elég ha csak az igazán forró időszakban tudjuk használni, vagy jó lenne ősszel, de akár télen is mártózni egyet? Netán az egészséges életmód nevében úszni is szeretnénk otthon?

Medence

Medence

Bizony-bizony, rengeteg kérdés, amire muszáj megtalálni a választ. Hisz ha egész évben szeretni kiaknázni a medencénk nyújtotta előnyöket, akkor alapból úgy kell terveznünk, hogy az fedett és fűtött is legyen egyben, hisz a magyarországi időjárás sajnos csak nyáron kegyes a fürdőzőkkel. Ha a lubickolás mellett úszni is szeretnénk, akkor vagy egy nagyobb méretű alapban gondolkozunk (ami jelentősen megnöveli a költségeinket), vagy beépíttetünk egy ellenáramoltatót. Azonban mindenképpen úgy gondolkodjunk, hogy ha már belevágunk egy ilyen komoly beruházásba, akkor 6-8 méteres medencénél alább ne adjuk. Ebben már kényelmesen elfér 4-5 ember és úszni is lehet. Na de hogy megéri-e? A belépőjegyekkel összehasonlítva anyagilag biztosan nem, ám az élmény, hogy saját, privát strandunk van. Nos az utánozhatatlan.