Legfontosabb okok, hogy miért érdemes ellátogatni Norvégiába

A skandináv ország, Norvégia távoli hihetetlen látványáról és szebbnél szebb fjordjairól ismert. Noha Norvégiával, Finnországgal és Svédországgal határos, Norvégia partjainak nagy része közvetlenül a Jeges-tenger mellett helyezkedik el, hideg, de lenyűgöző kilátással a vízre.

[wp_ad_camp_1]

Részben a norvégiai gleccserek számának köszönhetően rengeteg vízesés is található itt. Noha a vízesések legnagyobb koncentrációban a nyugati fjordokban és a hegyekben találhatók, országszerte szétszórtan is fellelhetőek. Vitathatatlanul az egyik leghihetetlenebb vízesés Norvégiában a Mardalsfossen, amely egy nagy, erőteljes és egész évben működő vízesés, ahol elég közel állhatunk meg, és akár a vízcseppeket is érezhetjük magunkon. Norvégia több száz mérföldnyi tengerparttal büszkélkedhet, tehát nincs hiány elbűvölő tengerparti városokban, amelyeket érdemes meglátogatni. Ezek a hagyományos tengerparti városok gyakran olyan helyek, ahol az építészet egyszerű, a lakosok olyan iparágakban dolgoznak, mint a halászat, és a helyi ételek olyan finomságokat tartalmaznak, mint például a szárított és sózott tőkehal.

Mardalsfossen vízesés

Mardalsfossen vízesés

Ålesund fantasztikus példája egy tengerparti városnak, amely egy sor szigeten helyezkedik el, lélegzetelállító kilátással és csodálatos túra lehetőségekkel. Henningsvær egy másik csodálatos tengerparti város, ahol a víz mentén egymás után élénk színű házak teljesen úgy néznek ki, mintha mézeskalácsból készültek volna, mint a mesékben. Közvetlenül a norvég szárazföldtől északra található a Svalbard-szigetcsoport, amely szigetek gyűjteménye, ahol nagyon kicsi az emberek népessége, de nagy a lenyűgöző vadon élő állatok száma. Vezetett túrák könnyen elérhetőek olyan településekről, mint a Longyearbyen, ahol a jegesmedvék elindulhatnak és akár ön is láthatja őket. Ezt a hihetetlen, fenséges lényt csodálatos látni, de ne felejtsük el, hogy vad és veszélyes állatok.