Statikus – Családi ház, társasház, hidak

A statikusról sokan sejtik, hogy mit csinál, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy még sincsenek igazán tisztában vele az emberek, hogy pontosan mivel is foglalkozik és milyen szerepe van egy-egy épület megépítése során.

[wp_ad_camp_1]

Statikus – Az emberek többsége nem igazán van tisztában azzal, hogy pontosan mivel is foglalkozik a statikus. Nos, ha igazán pontosan akarjuk megfogalmazni, a statikus vállán nagy a felelősség, ugyanis ő az a szakember, aki azért felel, hogy az adott épület egyensúlyi állapotban is stabil legyen és ellenálljon a külső erőhatásoknak. A statikus tervezi meg az épület, legyen az családi ház vagy bármilyen egyéb építmény tartószerkezetét. Ehhez elvégzi a szükséges számításokat. Kezdve az alapozástól, egészen a födémekig a statikus felelőssége és egyben feladata a statikai kiviteli terv elkészítése. Ez kiterjed a födémek vasalási tervéig kezdve az alapozási tervektől. Egy szóval a statikus vállán nagyon komoly felelősség nyugszik. Ha Önnek is statikusra van szüksége, akkor érdemes alaposan megfontolni, hogy kit kér fel a munkára.

Statikus

Statikus

Akár egy családi ház, társasház vagy bármilyen egyéb épület kapcsán szüksége van statikusra, érdemes a KreaBIM Kft munkatársait választani. A KreaBIM munkatársai egyedi módon 3D modell építéssel kezdenek neki a vasalási tervek kidolgozásának. Ennek az az előnye, hogy már a tervezés során fény derül azokra a hibákra, amik korábban csak a kivitelezés során kerültek elő. Statikust bőven lehet találni, azonban, ha valóban profi szakembert keres, akkor a KreaBIM Kft munkatársait érdemes választani! Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a statikus munkája kapcsán, továbbá elérhetőségre is szüksége van, akkor látogasson el a kreabim.hu weboldalra és tájékozódjon!