Hogyan töltsön el néhány hetet Németországban?

A legtöbben évente csak két hét szabadságot kapunk, ami elég ahhoz, hogy megtapasztaljuk Németország lényegét. De ha olyan szerencséje van, hogy néhány hetet kap, több izgalmas úti célt is hozzáadhat élményeihez.

Ez a néhány hét lehetővé teszi, hogy Észak-Németországba utazzon, és még romantikusabb kastélyokat és hangulatos középkori városokat keressen fel. Ez több időt ad arra is, hogy kiadós, ízletes német ételeket egyen, beleértve a különféle kolbászokat, és megihatja a híres söröket is. Bacharach jó hely arra a Rajna-völgyi körútra, amelyről álmodozott. A körút előtt vagy után érdemes felfedezni az óvárost a híres faházakkal, a várost körülvevő falon álló tornyokkal, a középkori katedrálisokkal és a domboldalon található Stahleck-kastéllyal, amely ma hostel. A legtöbb folyami hajóút fél napig tart. Ha délre indul Rudesheim felé, annyi festői kastélyt fog látni, amennyit még soha. Ha St. Goar felé tart, elhalad Lorelei szobra mellett, amely a középkori tengerészek legendás múzsája. Mindegyik irány festői, amerre csak néz. Kölnnek gazdag történelme van, többször is elfoglalták a franciák, és a második világháború egyik legerősebben bombázott német városa volt. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy Köln olyan érdekes hely legyen, mint amilyen ma.

Németország

Németország

A város nagy részét a háború után újjáépítették, de középkori történelmének egy része még mindig megmaradt. Ide tartozik a 13. századi kölni dóm, amely Németország leglátogatottabb nevezetessége. 30 múzeumával és több száz művészeti galériájával hamarosan rájön, miért Köln a Rajna-vidék kulturális központja. Köln ad otthont a híres karácsonyi vásárnak és Európa egyik legnagyobb utcai karneváljának télen. Hamburg akaratlanul is inspirálta a „hamburger” kifejezést, vagyis a sonkát nem tartalmazó darált marhahúst. Az apróra vágott steak népszerű volt a német bevándorlók körében, akik a 19. században ezen a kikötővároson keresztül utaztak az Egyesült Államokba.