Gazdasági hírek a világ számos országából

Legyen Ön is jól informált, melyhez nem kell mást tennie, mint felkeresni bennünket a honlapunkon, ahol politika, sport és más számos témakörrel kapcsolatban is hasznos információkkal szolgálunk.

[wp_ad_camp_1]

Gazdasági hírek sokaságával várjuk a kedves olvasóinkat. Az év első hónapaiban elmondhatjuk, hogy a világ számos nagy tőzsdéjén vegyesen indult a kereskedés. Amely a nyugat-európai tőzsdékre is kihatással volt. London, Frankfurt és Párizs is igen ingadozó. Még a londoni tőzsdéről elmondhatjuk, hogy 0,09 százalékos plusszal indított, ám a frankfurti 0,42 a párizsi tőzsdék 0,31 százalékos emelkedéssel indítottak. Ám pozitív hírt az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalások hozták e, illetve a vállalati eredménybeszámolók is befolyásolták a befektetői kockázatvállalási hajlandóság alakulást. Továbbá az is nagy befolyással volt a piacok alakulásra, majd azok megnyugvására, hogy Donald Trump amerikai elnök elhalasztotta a kínai árukra kivetett vámok emelését. Eredetileg ez március elejére volt várható, ám most ez halasztásra került.

Gazdaság

Gazdaság

Amely azzal a reménnyel töltötte el a befektetőket, hogy a két ország közötti kereskedelmi vita megoldása már-már kézzelfogható közelségbe került. Amennyiben Európát vesszük alapul és azon belül ágazati szintekre szeretnénk szétosztani, akkor azt kell, hogy mondjuk, hogy a nyertes az autóipar volt. Ugyanis ennek a szektornak a kereskedelmi árainak nagy lendületet adtak a kereskedelmi hírek. Amennyiben a nagyvállalatok egyik nagy vesztesét szeretnénk kiemelni Európában, akkor az 2,3 százalékos mínusszal a Bank of Ireland részvénye volt. Az arany unciánkénti ára 0,30 százalékkal csökkent. A nemzetközi bankközi devizapiacon pedig egy euróért 1,344 dollárt adtak.