Érdekességek a terhességről

A terhességgel kapcsolatban számos érdekesség létezik, ezek az állítások a legtöbb embernek hihetetlennek tűnnek, azonban el kell fogadni, hogy ez a valóság. A nők arról a bizonyos kilenc hónapról szeretnének mindent megtudni, mégis vannak olyan dolgok, amelyeket a orvosok sem mondanak el.

[wp_ad_camp_1]

Kevesen hiszik el, de mégis igaz, hogy a terhesség alatt is van lehetőség teherbe esni, mindeddig tíz olyan esetet jegyeztek fel, hogy egy nő két különböző időre kiirt kisbabával volt állapotos.  Ez a különös dolog csak abban az esetben következhet be, ha kismamának a terhesség időszakában peteérése van, és egy újabb petesejt meg is termékenyül. Hazánkban egy 4,5 kilogramm súllyal megszületett csecsemőt hatalmas gyermeknek szoktak nevezni, azonban a Rekordok Könyvében feljegyezték, hogy a világon az eddig megszületett gyermekek közül a 10,8 kilóval világra jött újszülött volt a legnagyobb. A terhesség első hónapjában a kisbabának úgy kifejlődnek az ujjai, hogy akár ujjlenyomatot is lehetne venni. A felnőttekhez hasonlóan csecsemők esetében sincs két egyforma ujjlenyomat.

Terhesség

Terhesség

Természetesen a terhesség alatt az édesanyák kizárólag a kisbaba mozgásait észlelik, azonban a kutatásokból kiderült, hogy harmadik trimeszter alatt már képesek sírni is a csecsemők a méhen belül. Minderre úgy jöttek rá a kutatók, hogy a cigaretta, kábítószer magzatokra gyakorolt káros hatásait vizsgálták. Egy állapotos nőre bármilyen gyermeksírás fizikailag hat, vagyis a sírás megindíthatja a tejét, függetlenül attól, hogy saját vagy más babája sír. A kutatók megállapították, hogy a magzat is érzi azt, hogy az édesanya milyen ételeket fogyaszt el. A fokhagyma, hagyma elfogyasztása esetén garantált, hogy a méhen belüli csecsemő is megérzi az erős ízeket.