Chia mag fogyasztása

Napjainkban a chia mag szuper-ételként terjedt el, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy hogyan kell, valamint, hogy hogyan nem ajánlott elkészíteni. A chia magban rengeteg antioxidáns, Kalcium, fehérje, valamint Omega3 található, de a rost tartalma is magas. A mag mérete apró, hasonló a mákszemhez, azonban folyadék hatására többszörösére növekszik a mérete.

[wp_ad_camp_1]

A chia magot fogyasztás előtt mindenképp érdemes folyadékba áztatni, mivel a dagadás következtében a magok külsején kocsonyás anyag képződik, és így az emésztőrendszeren gond nélkül halad át. Fogyasztás és áztatás előtt hasznos, ha a magokat leőröli, hiszen így a szervezetbe juthat maximálisan kifejtheti a hatásait. A chia pudingot előszeretettel készítik el az emberek, hiszen kiváló eledel reggelire, vagy éppen a délután folyamán tökéletes nassolni-való. Elkészítése egyszerű, hiszen annyi a teendő, hogy este 2 deci magtejet 2-3 evőkanál chia maggal össze kell keverni, fogyasztás előtt tehet rá mézet, gyümölcsöket, vagy kókuszreszeléket. A muffin tésztájába is keverhető egy fél kanálnyi chia mag, hiszen az apró süteménynek jót tesz.

Chia mag

Chia mag

Ha a délután folyamán szeretne valami könnyű és egészségeset fogyasztani, akkor egy natúr joghurtba keverjen pár szem gyümölcsöt, valamint egy teás kanálnyi chia magot. A chia mag a gyümölcs smoothie-ban is tökéletesen megállja a helyét, csupán egy kávéskanálnyi magot kell a reggelibe keverni, és garantált, hogy a szervezet megkapja a szükséges vitaminokat. A chia maggal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy szárazon vagy kevés folyadék kíséretében nem ajánlott a fogyasztása, mivel út közben elkezdenek növekedni nyelési nehézségeket okozva. Fogyasszon chia magot, hiszen rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz.