A legszebb világhírű gejzírek

A gejzírek és a források természetes dolgok, amelyek akkor keletkeznek, amikor a talajvizet geotermikus erők hevítik és felszínre hozzák. Látványos képet nyújtanak a forrásban lévő víz kitörései az élénk színek és a furcsa képződmények számára. A forró források kedvelőinek azonban a legnagyobb öröm nem csak a forrás nézegetése, hanem az, hogy terápiás ereje csodákra képes.

[wp_ad_camp_1]

A Beppu az egyik leghíresebb japán forróvizes üdülőhely, ahol az Egyesült Államokban található Yellowstone-tól eltekintve a legnagyobb melegvíz-mennyiség található a világon. A Beppu 9 kilenc látványos forró forrást tartalmaz, amelyeket néha „Beppu kilenc poklának” neveznek, és leginkább megtekintés miatt látogatják, nem pedig fürdés céljából. A kilenc pokol közül a leginkább fotogén a „Vértó pokol”, amelyben forró, vörös vizes tó található. A Rincón de la Vieja aktív vulkán Costa Rica északnyugati részén található. Neve azt jelenti: „Az öregasszony sarka”, utalás egy helyi legendára egy lányról, akinek szeretőjét édesapja a kráterbe dobta. Az utolsó súlyos kitörés 1983-ban volt. A vulkán lejtőin nagyszámú forró forrás és pezsgő iszap található. Az iszap ásványi anyagokkal és gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket a kozmetológiában használnak.

Gejzír

Gejzír

Az orosz Távol-Keleten, a Kamcsatka-félszigeten található a Gejzírek völgye a világ második legnagyobb gejzírmező. A gejzírek völgyét Tatyana Ustinova helyi tudós fedezte fel 1941-ben. Azóta népszerű turisztikai látványosság lett Kamcsatkában. A Gejzírek völgye jelentősen megsérült egy földcsuszamlás miatt 2007-ben, amely az összes gejzír mintegy felét eltemette. Ennek ellenére a Völgy még mindig életben van, és sok érdeklődést vonz a tudósok és turisták részéről. Az El Tatio egy híres gejzírmező, Chile északi részén, az Andok hegységében, 4300 méter (13 780 láb) magasságban. Az éghajlati viszonyok és a nagy magasság miatt a gejzírmező a Föld egyik legszélsőségesebb környezete.