2020 az elektromos autók éve lesz Wales-ben?

Az elmúlt 12 hónap nem volt kedvező az Egyesült Királyság autóiparában – az új járművek éves eladása mintegy 3% -kal esett vissza – ez a legalacsonyabb szint 2013 óta. A homály közepette azonban megjelent egy kis reménysugár, az alternatív üzemanyagú autók értékesítése.

[wp_ad_camp_1]

Októberben az Egyesült Királyságban tíz eladott autó közül egy hibridüzemű vagy elektromos meghajtású volt és a teljesen elektromos autók eladása felment több mint 3.000 darabra. Mark James újságíró szerint néhány dolgot meg kell változtatni ahhoz, hogy az elektromos autók vonzóbbá váljanak. „Úgy gondolom, hogy három dolognak kell megtörténnie, mielőtt a vásárlók megfontolnák az elektromos autókra való váltást – az áraknak csökkenniük kell, javítani kell az akkumulátorokat, de az infrastruktúrának is javulnia kell, hogy a járművezetők ne aggódjanak amiatt, hogy hol fogják minden alkalommal feltölteni autóikat.” –mondta.

Elektromos autó

Elektromos autó

Aberystwyth-ben, Ceredigionban, Marie Neal és családja első kézből szerzett tapasztalatokat, miután négy évvel ezelőtt elektromos járműre váltottak – és most két elektromos autóval is büszkélkedhetnek. Miközben ők otthon töltik a napelemeket, mert ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint egynegyed dollárral kerül kevesebbe, mint a dízelüzemű járművek üzemeltetése – ők nem a jelenlegi energia-töltő infrastruktúra rajongói – különösen nem ott, ahol élnek. „Több töltőpontra van szükség, és olyanokra is, amelyek könnyebben elérhetők” – mondta Neal asszony. „A hely kulcsfontosságú, így biztos lehet benne, hogy ha hosszabb utakon jár, akkor is odaér, anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy a következő töltőhöz való hozzáférés előtt elfogy az energia, vagy hogy más emberek sorban állnak a töltőnél.” Most, hogy egy új évtizedbe léptünk, láthatjuk-e a váltást a teljesen kibocsátásmentes walesi szállításra?