Vedd kezedbe a sorsod irányítását, de ügyesen!

Először is mindig legyenek terveid! A terv térkép megmutatja az irányt, az útvonalat, kiolvasható belőle a stratégia. Segítségével egye rendszert, formát csempészhetünk életünkbe. Nem minden térkép működik, de az esélyeink jobbak, ha van térképünk. A terv létezése ugyanis azt jelenti, hogy átgondoltuk, mit hogyan fogunk megvalósítani. Természetesen nem kell görcsösen ragaszkodni hozzá, de időnként ellenőrizd és javítsd, ha kell!

Mindig szánjunk időt önmagadra! Mindennap szakítsunk legalább egy kis időt magadra, mivel nagyon fontos az, hogy regenerálódj, feltöltőd. Ne csinálj semmit pár percig, csak örüljünk, hogy élsz. Ne dühöngj és ne is aggódj! Menjünk ki a parkba, vagy csak ülj le a szobában, ne foglalkozzunk semmivel néha.

Találkozz olyan emberrel, aki örül, hogy lát! Ez a személy lehet bárki, azaz lehet a párod, a gyerek, a nagymama, de még a háziállat is. A lényeg, hogy kell valaki, aki mindig szívesen lát, akinek szüksége van rád, akit meglátogathatsz, és aki olykor meglátogat. Ha egyedül élsz, akkor jótékonysági munka révén is kapcsolatba kerülhetsz olyan emberekkel, akik jó érzéssel fogadnak.

Vedd kezedbe a sorsod!

Vedd kezedbe a sorsod!

Tanuld meg elfogadni a különbségeket, inkább keress közös vonásokat! Az már csak tény, hogy mind különbözőek vagyunk, de nem annyira, hogy azt ne lehetne elviselni. Ha arra összpontosítasz, ami közös benned és másokban, akkor sokkal jobban boldogulhatsz. Természetesen mindenkinek vannak egyedi adottságai, amelyek alkalmazásával hatékonyan össze lehet dolgozni. Ha a különbségekre összpontosítasz, akár el is veszítheted mások barátságát.

Aggodalmaid próbáld meg elhessegetni vagy old meg! A jövő bizonytalan, ezért szorongást kelt bennünk. Aggódunk az egészségünkért, a munkánk miatt, mert hízunk, mert szegényedünk, fáradunk és még sorolhatnánk. Döntsd el, tudsz-e valamit tenni annak érdekében, hogy ami aggaszt azon változtass, ha nem, akkor feledd el, ha igen, akkor lépj!