Tanzánia legszebb helyei

Tanzániát 1964-ben alapították két különálló nemzetállamból, és az ország otthont ad a Kilimandzsárónak, Afrika legmagasabb hegységének, és ez Afrika egyik legnépszerűbb szafari helyszíne is.

Az országnak emellett több tucat gyönyörű, fehér homokos strandja van, például a Zanzibár félszigeten. Itt vannak a leginkább felejthetetlen turisztikai látványosságok Tanzániában. Tanzánia leszebb helyeiről bővebben az alábbiakban olvashat. Az első hely, amit mindenképpen érdemes fellátogatni Tanzániában, az a Serengeti Nemzeti Park, ami Afrikában az egyik legnépszerűbb szafari célpont, és egyben Tanzánia egyik legkedveltebb turisztikai látványossága. A nemzeti park híres az éves vadon élő állatok migrációjáról és vándorlásáról. A legjobb időpont arra, hogy meglátogassa a parkot a májusi hónap lehet, amikor a fű száraz és amikor a zebrák és egyéb vadon élő állatok kezdenek tömegesen seregleni, hiszen ez egy igazi látványos showt kínál. A Ngorongoro területet is érdemes fellátogatni, hiszen a Ngorongoro két vagy három mill évvel ezelőtt jött létre egy kitörő vulkánból, ami összeomlott és egy krátert alakított ki.

Tanzánia

Tanzánia

A kráter meredek oldala a vadon élő állatok menedékhelyévé vált. A Ngorongoro területe szinte az egyetlen olyan terület Afrikában, ahol a veszélyeztetett fekete rinocéroszt is meg lehet tekinteni. Végül pedig a Kilimandzsáró hegységet is érdemes megemlíteni, ami a kenyai határ közelében található. A világon ez a legmagasabb szabadon álló hegy, és ez egyben Afrika legmagasabb hegycsúcsa is. Bár az egyenlítő közelében található, a Kilimandzsáró mégis a hófödte csúcsáról híres, és a hegység a világ minden tájáról folyamatosan vonzza a turistákat, illetve a hegymászás szerelmeseit, de a túrázni vágyók is biztosan találnak majd itt maguknak elfoglaltságot.