Salzburg bemutatása

A Mozart városnak is nevezett Salzburg, Ausztria északnyugati részén helyezkedik el közvetlenül a német határ mellett. Ebben a városban született a világ talán leghíresebb zeneszerzője, Wolfgang Amadeus Mozart. Minden év júliusában és augusztusában itt rendezik meg a Salzburg fesztivált, mely az ország legnagyobb zenei rendezvénye.

Salzburg, Ausztria negyedik legnagyobb városa, nagyon fontos turisztikai szempontból, évente tízezrek keresik fel a várost. A történelmi belvárosában rengeteg régi, barokk stílusban épült házat lehet megtekinteni. Ezen kívül több román és gótikus stílusban megépült templomot is megtudunk nézni. A legnagyobb látványossága a Salzburg város felett magasodó fenséges Hohensalzburg vára, amelyet Gebhard katolikus érsek emeltetett. A városban járva érdemes megtekinteni a Mirabell kastélyt és a Salzburg katedrálist. Egy bemutató keretében megtekinthetjük a híres zeneszerző Mozart szülőházát és egykori lakóhelyét is.

Salzburg

Salzburg

Salzburg fontos oktatási központ, összesen öt felsőoktatási intézmény található a városban, ahol több mint 20 ezer diák tanul. A városban fontos a sport is, legnépszerűbb csapata a Red Bull Salzburg futballcsapat. A város melletti kistelepülésen Fuschl am See-n található a világ legnagyobb energiaital gyártójának a Red Bull-nak a központja. Klímája kontinentális, de az Alpok közelsége miatt hidegebb telek és gyakoribb esők jellemzik. Bajorország közelsége miatt a német nyelvet erőteljes bajor dialektussal beszélik az itt élő emberek.