Pula, Horvátország egyik legszebb városa

A nyaralás mindenkit kikapcsol, és Horvátország az egyik legjobb célpont, ahová hazánkból évente rengetegen látogatnak el. A gyönyörű homokor tengerpartok, a történelmi városok, a várak, az éttermek, a nemzeti parkok, mind olyan tényezők, ami miatt Horvátországba érdemes ellátogatni.

Pula egyik és talán legfontosabb látnivalója az óriási római amfiteátrum. A 23 000 néző befogadására képes ellipszis alakú építmény. Mivel részben egy domboldalra épült, ezért a szárazföld felőli oldala kétszintes, a tenger felőli oldala pedig három szintes. A régebben brutális rendezvények színtere volt, ma már koncerteknek, operaelőadásoknak, fesztiváloknak, sportrendezvényeknek as otthont. Két másik ókori római látnivaló a városban a Sergius-diadalív és az Augustus és Róma-templom, amelyeket Augusztus császár idején építettek a fórumon. A Herkules-kapu szintén egy római emlék, amely Kr. e. az 1. században épült. Herkules fejét ábrázolja, aki az ókori Póla védőszentje volt. A Szent Mária Formosa-kápolna egy ókeresztény bazilika, melyet a 6. században emeltettek. A háromhajós bazilikában gyönyörű fali képeket tekinthet meg az ide látogató.

Pula

Pula

Pula tengerpartja leginkább sziklás, kavicsos és betonozott partokkal rendelkezik. A város strandjai jól felszereltek és igen tiszták. A legnépszerűbbek közülük a Valkana, Kolumbarica, Hawaii és a Debeljak. A város akváriuma egy régi erőf, a Ford Verudela épületében található, ami miatt nagyon különleges. A különféle tengeri állatok megtekintése kicsiknek és nagyoknak egyarán sajátos élményt nyújt. A fiatalok, bulizni vágyók számára mindenképp tudni kell, hogy nyaranta három elektronikus zenei fesztivált is megrendeznek a városban. Ha többet meg szeretne tudni a városról, látogasson el a nyaralashorvatorszag.hu weboldalra.