Nyomvonal meghatározás igénybe vétele nálunk

A kábelek megtalálása nagy gondot jelent, ha nem mi építettük a házat, hanem használtan vásároltuk. Ha dugulás van, akkor azonban érdemes tudni, mi hol található. Ám, ha társas házban van az otthonunk, biztosra soha nem tudhatjuk, hol találhatók a csövek.

A nyomvonal meghatározás igénybe vétele ilyen esetekben fokozottan javasolt. A nyomvonal meghatározás két módon működhet, szondával vagy anélkül. A szondával való nyomvonal meghatározás esetében egy olyan műszert, pontosabban szondát használnak, mely jelet bocsát ki magából. A csőbe addig kell betolni, míg el nem érünk a duguláshoz, a baj forrásához. Ennek a tevékenységnek az elvégzése kamerás megfigyeléssel együtt jár, így lesz tulajdonképpen értelme.

Nyomvonal meghatározás

Nyomvonal meghatározás

A nyomvonal meghatározás ezen műveletét a betonban is el lehet végezni. A szonda nélküli nyomvonal meghatározás a következőképpen történik: egy kábelre elektromos jelet kapcsolnak, majd beleengedik a csatornába. A keresőműszer a jel befogásával meg tudja állapítani, hol találhatók a vezetékek. A nyomvonal meghatározás, mint láthattuk is, nem egy bonyolult művelet, ám annál hasznosabb. Ha Ön is szeretné meghatározni csöveinek helyét otthonában, kérje vízvezeték szerelőjétől.