Legszebb szerelmes versek

A versek közül talán a legszebbek, a szerelem csodálatos érzéséről íródott költemények. Hisz ez egy olyan érzés, ami szinte kitörölhetetlenül beleég az ember agyába, általában életünk végéig nem felejtjük el nagy szerelmeinket. Természetesen ez az érzés is elsősorban fiatal- és kamaszkorhoz kötődik, de nem ördögtől való az idősebb korban beköszöntött kései szerelem sem.

A legszebb szerelmes versek nagy költőinktől származnak, akik versbe mondták a szerelemmel kapcsolatos érzéseiket és a gondolataikat. A legnépszerűbb szerelmes költeményeket író költőink Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós voltak. Különösen Ady Endre írt felejthetetlen szerelemes verseket két nagy szerelméről, Lédáról és Csinszkáról. Verseiben a szerelem soha el nem múló érzését eleveníti fel, az imádottal együtt töltött csodás perceket. A szerelem akkor teljesedik be igazán, ha megszületik annak gyümölcse, a gyermek és így kialakul a család.

Szerelmes vers

Szerelmes vers

Sokan azt mondják, hogy a szerelem halálig tart, míg egyesek szerint a szerelem idővel szeretetté alakul át. Természetesen sok a szerelmi csalódás is, ami rendkívüli módon megtudja törni az embert. Az imádott elvesztése ugyanis hosszú időn át múlhatatlan fájdalmat okoz. Ilyenkor mindig csak remélni lehet, hogy érkezik majd valaki más, aki eltudja velünk feledtetni a korábbi szerelmünket. Nagyon fontos, hogy kezelni tudjuk ezt a helyzetet és ne omoljunk össze lelkileg, forduljunk barátainkhoz és beszéljük ki magunkból a fájdalmat.