Görögdinnye számos jótékony hatása

A nyár egyik legegészségesebb gyümölcsének nyugodtan kinevezhetjük a görögdinnyét. Melyről most olyan dolgokat árulunk el, melyet eddig a legnagyobb dinnye rajongók se tudtak.

Sokan azért imádják a görögdinnyét, mivel ez az a gyümölcs, amelyből szinte bármennyit megehetünk egyáltalán nem hizlal, ráadásul még finom is. Mégpedig ez annak köszönhető, hogy pl. ha tíz deka gyümölcsöt veszünk alapul, abban csak 30 kalória található, amely igazán alacsony, így a nyári diétába is érdemes beiktatni. Ráadásul, hogy igen kevés kalóriát tartalmaz, vitaminokban is nagyon gazdag. Többek között megtalálható benne az A, B, C-vitamin, a kalcium, kálium, magnéziumot, szelént, ám mindezek mellett az egyik legfontosabb előnye a víztartalma. Hiszen a dinnye víztartalma 90-95 % így kitűnő eleme lehet a méregtelenítő kúráknak. A görögdinnye fogyasztásának egyik legjobb előnye, hogy segít a szervezetben felhalmozódott salakanyagok eltávolításában, illetve kitisztítja a vért és a beleket is egyaránt.

Görögdinnye

Görögdinnye

Ráadásul a magas víztartalomnak köszönhetően csökkenti az éhség érzetet és növeli a teltség érzetet. A dinnye fogyasztása nyáron nagyon ajánlott, hiszen a nagy melegekben, az izzadást követően elvesztett ásványi sókat pótalja, és ez igen fontos. Továbbá kevesen tudjál róla, hogy nagyon magas a rosttartalma, így jótékonyan hat az anyagcserére és a bélműködésre is. Régebben a vizelethajtó hatása miatt gyógynövényként tartották számon. Mindmáig rendszeresen ajánlják vese problémák esetén. Illetve fejfájás esetén is nagyon hatásos lehet a dinnye fogyasztása. Továbbá kifejezetten ajánlják lázas megbetegedések esetén is, illetve olyan esetekben, ha lábdagadással küszködünk. Kiváló tisztító a szervezetünk számára, hiszen szinte csak átfolyik a testünkön.