Gitár küldése csomagban futárcéggel?

Vannak, olyan tárgyak melyeket elsőre nem is tudjuk, hogy hogyan is kellene feladnunk, hogy a futárcég biztonságosan kézbesíteni tudja a megadott címre. Pont, ilyen egy gitár kézbesítése is.

Gitár küldés csomagban zúzódás és károk nélkül? Lehetséges! Mint minden más csomag feladásánál az első lépés a futár megrendelése. Amennyiben ezen túl vagyunk, akkor következik a nagyobb feladat. Egy gitárral ugyan úgy kell eljárnunk,mint más törékeny tárgy esetén. A kezdő csomagküldő számára kicsit ijesztő lehet a feladat, mikor húros hangszert kell csomagként feladni, de megnyugtassuk mi segítünk. Csak úgy,mint más érzékeny küldemény esetén, itt is az a legfontosabb, és a legjobb választás, ha kemény dobozra esik a választásunk. A legjobb, hogy külön kaphatóak spéci gitárdobozok, melyeket a zenei szaküzletben lehet megvásárolni. Ám ez mellett, még fontos, hogy a dobozt külön kibéleljük, mert így nincs maximális biztonságban a hangszerünk. Továbbá arra is érdemes oda figyelni, hogy a gitár húrjait meglazítsuk, így nem lesz akkora feszültség alatt a hangszer.

Gitár

Gitár

A gitár húrjaira érdemes elhelyezni egy puha anyagot, mellyel a gitártestet védhetjük a húrok mozgásától. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor jöhet a jól bevált buborékfólia, amit a legtöbb törékeny tárgy esetén alkalmazni szoktunk. A legjobb, ha az egész gitárt védjük vele, vagyis fogjuk meg a fóliát és a gitárnyakától kezdve haladjuk lefelé, és 3-4 rétegben tekerjük rá. Majd ezt követően egy szalaggal érdemes rögzíteni és helyezzük vissza a dobozva, úgy hogy a hangszer pontosan a helyére kerüljön. A dobozban üresen maradt részeket papírral vagy buborékfóliával töltsük fel. Kicsit költségesebb lehet ez a csomagolás, mint átlagában, de ha a szeretet hangszerünket szeretnénk biztonságban tudni, akkor ez kötelező. további információkat a mixpakk.hu oldalán talál.