Festékfolt eltávolítása keményfa padlóról

Ha keményfa padlóval burkoltuk a lakást, a legutóbbi festés pedig nem sikerült a legjobban és festékfoltok éktelenkednek a deszkákon, foghatjuk a fejünket. De csak addig, amíg ki nem próbáljuk az alábbi módszerek valamelyikét, melyek nagy reménnyel kecsegtetnek a festék eltüntetésére.

Ha a festék nem friss, hanem több évvel ezelőtt került a padlóra, vegyszerek helyett próbálkozzunk forró vízzel. Azonban azt se feledjük, hogy a víz beivódik a fába és növeli annak térfogatát, ezért ne hagyjuk, hogy beszivárogjon a padlólapok közé. Csak az adott folton alkalmazzuk és nagyon forró vizet használjunk.

Az újonnan rákerült festékfoltokat megpróbálhatjuk egy kés hegyével is lekapargatni. Ez anélkül is sikerülhet, hogy a padlóban bármilyen kárt tennénk. Készíthetünk enyhe tisztítószert is egy maroknyi trisó és meleg víz keverékéből. Puha ronggyal vigyük fel a fára és többször dörzsöljük át vele. A türelem szinte biztos, hogy meghozza gyümölcsét.

Festékfolt eltávolítása

Festékfolt eltávolítása

Ha a festék pöttyök még mindig makacsul ragaszkodnak a padlóhoz, próbáljuk ki az acetont vagy, ha minden kötél szakad, a higítót. A szaküzletekben vásárolhatunk speciális készítményeket a festék eltávolítására, választáshoz kérjünk segítséget, hogy az adott termék biztosan kompatibilis-e a fából készült padlóval.

Ha még így sem járunk sikerrel, hívjunk szakembert, aki csiszológéppel varázsolja újjá a felületet. Ez a legköltségesebb megoldás, ám ha szeretnénk megmenteni a fapadlót, a legbiztosabb módszer is.