Felfázás kezelése házilag, természetes módon

A nőknek legalább a fele átéli élete során a kellemetlen felfázást, 20%-nál pedig évente többször is visszatér. Ez ellen házi gyógymódokkal is védekezhetünk, melyekkel enyhíthetünk a tüneteken és elbúcsúzhatunk ettől a betegségtől.

A felfázás tünetei legtöbbször a gyakori vizelési inger, csípős és kevés vizelet, valamint alhasi fájdalom. Ennek az egyik leghatásosabb természetes ellenszere a tőzegáfonya. Ez nyersen és folyadék formájában is hatásos lehet, a megelőzés és a betegség okozta tünetek ellen. A tőzegáfonya tartalma megakadályozza az E. coli baktériumok letelepedését a húgyhólyag falán, mely a hólyagfertőzések leggyakoribb kórokozója. A másik kiváló felfázás elleni készítmény a csalántea. Ennél is, mint minden teánál jobb, ha a szárított, gyógynövényboltban beszerezhető változatot választjuk, inkább mellőzük a filteres típusokat. Ez hatékonyan fog segíteni a tünetek enyhítésében és sikeresen kezeli a gyulladást. Érdemes a tea mellé még egy nagy pohár vizet meginni, ezzel felgyorsíthatjuk a vizeletürítést, így segítünk a teának még hatásosabban végezni a munkáját. A tea ízesítéséhez ne használjunk cukrot, legjobb tisztán inni, esetleg mézzel vagy citrommal.

Felfázás

Felfázás

A felfázás során gyakran mellőzzük a folyadékbevitelt, mivel a vizeletürítés sokszor csípős, fájdalmas érzéssel járhat, viszont ez nagyon rossz megoldás.  A felfázás során igyunk minél többet, mivel ez gyakoribb vizeletürítést jelent, mely által távoznak a hólyagban lévő baktériumok. Kerüljük a hosszadalmas vizelettartást, mivel így annál több baktérium fog elszabadulni, a több kórokozó pedig súlyosabb gyulladást és nagyobb fájdalmakat okoz. A sok folyadék kimossa a baktériumokat. Amennyiben vizeletünk sötétes sárgás, igyunk még többet, mert ez a hiányos folyadékmennyiségét jelenti. Ha minden házi módszert kipróbáltunk és egyik sem vált be, ezek mellett a helyzet még jobban súlyosbodna, derék- és lágyéktájéki fájdalmakat, lázat vagy véres vizeletet tapasztalunk, keressük fel kezelőorvosunkat.