Csodálatos Madagaszkári nyaralás

A téli hónapokban már hazánkban is a nyaralások nagyon népszerűvé váltak, pénzt nem sajnálva, egyre többen választják kikapcsolódásként, és ezzel elmenekülnek a téli hidegektől. Az egyik legcsodálatosabb hely a nyaralásra, a világ egyik legszebb helyének mondható Madagaszkár.

[wp_ad_camp_1]

Ez az Indiai óceánon lévő szigetország, a világ negyedig legnagyobb szigetének számít. Élővilága és természeti kincsei elbűvölőek. A rengeteg látnivaló mellett, itt élvezhetjük a varázslatos fehér-homokos tengerpartot. Madagaszkáron a nyár novembertől márciusig tart. Előnyei közé tartozik, hogy nincs tele turistákkal, számtalan érintetlen területtel találkozhatunk. Ha Madagaszkárról beszélünk, elsősorban a természet és a romlatlan társadalom a legfontosabb, ami a vonzerejét is jelenti egyben. Tájai és az éghajlata is nagyon változatos. A keleti részén, zöld trópusi őserdőkkel borított helyeket találunk, ahol gyakrabban esik az eső. A sziget közepén inkább a mérsékeltebb hőmérséklet az uralkodó, itt gyönyörködhetünk a gyönyörű fennsíkokban, amit teraszos rizsföldek díszítenek.

Madagaszkár nyaralás

Madagaszkár nyaralás

A sziget nyugati részére inkább a melegebb éghajlat a jellemző, itt ritkán esik az eső, inkább sziklás és füves síkságok, és a meleg éghajlatú növények a jellemzőbbek, mint például a majomkenyérfák. A kilátás káprázatos, hisz a fehér homokos partszakaszok csodálatos kilátást biztosítanak a turistáknak. Ha ide látogatunk, szánjunk az utazásra több időt, mivel a sziget nagysága miatt, több időre van szükség, hogy teljesen fel tudjuk fedezni. Ami a hátrányai közé tartozik, hogy a közútjai rossz állapotúak, egyik helyről a másikra nehezen juthatunk el, a turistai infrastruktúra még nagyon fejletlen, és itt a borzasztó szegénységgel is szembesülhetünk. A légitársaságok közt nincs versengés, ezért az odautazás nagyon drágának számít. Fő ételük a rizs, így nem könnyű jókat enni. A madagaszkári nyaralás során, megfigyelhető, hogy az emberiség milyen pusztításokra képes a természettel szemben, ami itt nagymértékben az erdőket érinti.