Baba-mama futás, egyre népszerűbb

A nők élete teljesen megváltozik, ha anyává válnak. A gyermekük mindennél fontosabb lesz számukra, és ebből kifolyólag sokszor előfordul, hogy saját magunkat teljesen háttérbe szorítják és megfeledkeznek arról, hogy számukra is szükség van a testi és a lelki feltöltődésre.

A szülés utáni első hetek, nem kifejezetten a sportról szólnak, de annak is eljön az ideje. A rendszeres mozgás, nem csak a régi alakunk visszanyerésében visz előre bennünket, de a testünk egészségének megőrzésében is nagyban szerepet játszik. Ám hiába van nekünk kedvünk futni, ha nem tudjuk kire hagyni a babát. Erre kínál kiváló lehetőséget az egyik legújabb trend, amely egyre jobban hódít Magyarországon is, ez pedig nem más, mint a babakocsis sport. Ez a trend egészen New Yorkból ered, ahol mára már az anyukák tömegesen járnak le a parkokba a babakocsi gyerkőcükkel futni és tornázni. Mára már ez, akkora trendé alakult ki az anyukák körében, hogy vannak babakocsit forgalmazó márkák, melyek már konkrétan futásra alkalmas babakocsikat gyártanak.

Baba-mama futás

Baba-mama futás

Ezek a babakocsik átlagában 130-150 ezer Ft körül mozognak, de ma már sok helyen használtan külföldről behozott babakocsikat is megvásárolhatunk, az új árának a töredékéért. A baba-mama futás körülbelül 6 hónapos kortól ajánlott, már csak azért is, mert ezek a kocsik főként sportüléssel vannak felszerelve, így ajánlott, hogy a baba már önállóan tudjon ülni. A hagyományos kocsik erre a célra annyira nem ajánlottak, és az anyukák számára is sokkal kényelmesebb a futó babakocsi, amely 40 cm-es kerékkel van felszerelve. Ezek a kocsik speciálisan fel vannak a szerelve, így megvédik a babát a folyamatos rázkódástól és az estleges borulástól. Fontos, hogy akkor vágjunk neki, ha a babánknak is kedve van. Ha pici korától kezdve hozzá lesz szoktatva, akkor elnézelődik, vagy alszik.