Az adó 2014 változásai jót jelentenek?

Nem kell megijedni az új adózási törvényektől, hiszen várhatóan több kedvezményt is biztosítanak majd, viszont érdemes megismernie a módosításokat, hogy azokra időben fel tudjon készülni, hogy azokhoz már most tudjon alkalmazkodni. Honlapunkon részletes és pontos ismertetést talál, avagy ami az új adózást illeti, azt nálunk megismerheti!

A legújabb adó 2014 változásai kiterjednek mindenre. Többek között a harmadik országbeli kiküldöttek mentesülése esetén is várhatóak változások. Jelenleg a járulékfizetési kötelezettség alól akkor mentesek a kiküldöttek, ha a magyarországi munkavégzésük időtartama nem haladja meg a két évet. Az új javaslat az ennél hosszabb kiküldetések esetén is mentességet biztosítana, persze csak akkor, ha a kiküldetés 2 éven túli meghosszabbítására előre nem látható okból történik.

Adó 2014

Adó 2014

Az adó 2014 egy másik változása a részvényekre is kiterjed. Ez azt jelenti, hogy ha egy anyacég vagy társvállalat jövedelmet, például egy ajándékrészvényt juttat a leány-, illetve másik társvállalatnál dolgozó munkavállalónak, vagy kiküldöttnek, akkor a fogadó társaság kifizetőként köteles eljárni. A törvény jelenleg csupán lehetőségként ajánlja fel a magyar cégeknek a kifizetőként történő eljárást. Az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási programoknál ezentúl megszűnik a hatósági nyilvántartásba vételi kötelezettség is. A kedvező adózású juttatási rendszer, avagy az adó 2014 kitételként fogalmazza meg továbbá, hogy a juttatás nem szolgálhat egyéni munkateljesítmény elismerésére.

Amennyiben tehát az adó 2014 az a téma, ami Önt is érinti, amiről szeretne minél több pontos és részletes információt megtudni, de oly módon, hogy az teljesen érthető is legyen, akkor csak annyit kell tennie, hogy honlapunkra látogat és már el is tudja olvasni bővebb cikkünket a témában!