Autóklíma javítás, tisztítás Szeged

Manapság már egyre több jármű alapfelszereltsége közt megtalálhatók a klímarendszerek, viszont ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek rendszeres ellenőrzésre, tisztításra és töltésre van szükségük.

Autóklíma javítás, tisztítás Szeged, a Kovács Autó Bosch Car Service-ben, mely a Kossuth Lajos sugárút 87.-es szám alatt található. A klímarendszerek időközönként javításra szorulhatnak. Előfordulhat, hogy a tömítések már nem megfelelőek, a hűtőközeg kikerülhet a környezetbe, az utastérbe és ilyenkor még az üzemanyag fogyasztás is megnövekedhet, mely egyúttal megnöveli a káros anyag kibocsájtást. Ezért fontos, hogy a légkondicionáló minidig megfelelően működjön. A problémát észrevehetjük, például a kellemetlen szagok jelentkezésekor, mely legjobban a bekapcsoláskor érezhető, főleg, ha hosszabb ideig nem használtuk a berendezést. A klíma időközönkénti töltése is fontos, hisz a klímaberendezések évente akár 20%-ukakat is elveszíthetik hűtőközegüknek, ami nagy befolyással van hatékonyságukra.

Autóklíma javítás Szeged

Autóklíma javítás Szeged

Ez mellett fontos még a klíma tisztítása is. Mivel a berendezés egy élhető helyet biztosít a gombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusoknak, amik az utastérbe kerülve az utasok és a vezetőnél allergiás reakciókat is kiválthatnak, ami például szemgyulladás, tüsszögés és köhögés formájában jelentkezhet. A tisztítással megóvhatjuk egészségünket. Az autóklíma tisztítása nem teljes, a pollenszűrő cseréje nélkül. Ezek idővel elhasználódnak és szennyezetté válnak. Ha azt érzékeli, hogy a klíma bekapcsolása feltűnően zajos, esetleg a hűtés nem megfelelő, dohos, kellemetlen szagot érez, akkor mindenképp gondoskodjon a klímaberendezés ellenőrzéséről, illetve javíttatásáról. Egyéb információt az alkatreszek.hu oldalon kaphat.