A használt tűzhelyek és azok minden extra funkciója!

A gyártók, hogy kedveskedjenek, hogy vásárlásra csábítsanak a tűzhelyek hagyományos funkciói mellé számos extrát is kínálnak, melyek a használt tűzhely esetében is adottak természetesen csak kedvezőbb áron. Több olyan újítása is van modern gépeknek és főző-sütő szetteknek, amelyekkel érdemes megismerkedni még vásárlás előtt. Az extra funkcióknak persze meg van az ára, de érdemes olykor egy kissé nagyobb összeget kiadni, mert sokkal többet kaphatunk cserébe.

A használt tűzhely időzítő és óra funkciója kifejezetten praktikus lehet, ha a konyhában például nem található óra, illetve időzítő, amit figyelmeztetésként beállíthatunk az étel elkészültének várható időpontjára. Természetesen nagyon jól mutat egy tojásfőző homokóra, de egy digitális időzítő azért mégis csak megbízhatóbb, sőt még hanggal is jelzi, ha letelt a sütési idő. Emellett egyes típusoknál adott az előre programozott sütési funkció is, amely a legtöbb háziasszony számára nagy előnyt jelent.

Használt tűzhely

Használt tűzhely

A használt tűzhely remek tulajdonsága a variálhatóság, avagy a polcmagasság a sütési szintek számának nevelése során játszanak szerepet. Ennek fontossága az ételek elkészítési módjánál kaphat hangsúlyt, de ha már sokat sütünk, akkor tisztítani is kell. Erre is van már plusz megoldás, ami bizony praktikus és aminek nem is lehet ellenállni, avagy adott a könnyen tisztítható sütőtér, illetve a katalitikus öntisztító oldalfalak. Ez a legtöbb háziasszony álma, hiszen senki sem szereti az idejét a sütő hosszadalmas takarítására pazarolni, ami valljuk be nem egyszerű feladat.

Az esztétikus süllyeszthető kezelőgombok felhasználás tekintetében nem jelentenek nagy előnyt, sőt egyéni ízlés az is, hogy ki melyiket tartja praktikusabbnak. Szintén az esztétikum körébe tartozik az ujjlenyomatmentes felület, ami viszont már igazi áldásnak bizonyul, hiszen nem csak nehéz tükörsimává törölni a sütőt, de nem is mutat jól a folyton összefogdosott készülék. Látható tehát, hogy a használt tűzhelyek is tartogatnak meglepetéseket!