A 3 legcsodásabb úti cél Erdélyben, melyet nem szabad kihagyni

Erdély igazán remek választás a magyar turisták számára, hiszen közel van és mégis számtalan újdonságot tud biztosítani a látogatóknak. Történelmileg és földrajzilag egyaránt kiemelkedő helyszíne a magyarságnak, valamint Erdélyben úgy érezhetjük, mintha igazi időutazáson vennénk rész a lakosok és népszokások, a táj és az épületek által. Akik feledhetetlen élménnyel szeretnének gazdagodni mindenképpen keressék fel Erdély legszebb városait!

A legnépszerűbb úti cél Segesvár, amit viszont legtöbb európai turista csak úgy ismer, mint Drakula szülőhelye. Azok számára akik felkeresik Segesvárt érdemes megnézni a várat, amely a festőien szép fekvésű várhegyen található. A vár egyik érdekessége, hogy főkapuján található Óratorony a város szimbóluma, a város csaknem minden részéből látható. Az óratorony mellett található a népszerű Drakula-ház. A város másik kötelező látnivalója a Szűz Mária kolostortemplom, hiszen a templom kincsei között van a Hunyadi János idejéből való “Jakab mester által” készített bronz keresztelőmedence.

Brassó

Brassó

Brassó szintén kihagyhatatlan látnivaló, nem véletlenül Románia hetedik legnépesebb városa. A várost környező gyönyörű magas hegyek által igazán nagyszerű látványt tud biztosítani, magával ragadja az embereket a városközpontban található régi épületekkel, terekkel és piacokkal együtt. Érdemes barangolni Brassó központi utcáit is és nem szabad kihagyni a Fekete Templomot sem, valamint a kilátó látogatását.

A páratlan látványt biztosító Kárpátok Erdély igazi védjegyeivé váltak. A Transfagarasan hegyek Erdély déli részén húzódnak és lenyűgöző szépségükkel kétség kívül mindenki szívét rabul ejtik. Mindenképpen érdemes végig vezetni a Transfagarasan országúton, mely festői tájon kanyarog magas hegyek közt. A télen érkezők megcsodálhatják a jég-szállodát is, melynek különlegessége, hogy teljes egészében jégből készült.