Hol szállhat meg Aucklandben?

Noha Auckland nem a főváros, mégis Új-Zéland legnagyobb városa. Néha Új-Zéland kapujaként is ismert, ez nem csupán egy közlekedési csomópont, amely az ország „kalandosabb” részeire viszi az utazókat. A város rengeteg kultúrával és történelemmel van tele; kozmopolitán hely, több maori örökséggel, mint európaival, és itt rengeteg mindent meg kell tanulni a város fejlődésével kapcsolatban.

[wp_ad_camp_1]

Négy különböző külváros alkotja azt a területet, amelyek a következők: Nagy-Auckland – Auckland, Északi-part, Waitakere és Manukau. Mindegyiknek más a jellege, személyisége, különböző kínai, indiai, vietnami, európai és polinéz gyökerekkel. Az északi part a gazdag külvárosokról szól, míg a Waitakere könnyen megközelíthető természeti erőd és nagyszerű tengerpartokkal rendelkezik – valamint Új-Zéland híres borainak egy része is itt van. Ebben a meglepően sokszínű településen minden megtörténik. Auckland megkerülése nagyszerű közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően egyszerű. A központot külvárosokkal és tengeri szigetekkel összekötő kompok, egyszerű, de átfogó vonathálózat, rengeteg busz, sőt egy nemzetközi repülőtér is kényelmes helyet kínál az érkezésre vagy az indulásra. A rengeteg kerékpárúttal, valamint a természetbeni kirándulási lehetőségekkel a saját lábán való közlekedés még soha nem volt ilyen egyszerű.

Auckland

Auckland

Aucklandben a központi üzleti negyed – egy nyüzsgő kulturális és pénzügyi központ. Itt találja meg a város felhőkarcolóinak és kulturális látnivalóinak nagy részét. Például vannak olyan galériák, mint az Auckland Art Gallery, amelyet 1888-ban alapítottak, és a művészetet a 11. századtól napjainkig mutatja be. A Sky Tower modern csodája csodálatos kilátást nyújt.  A szállodák a történelmi szállásoktól a magasodó szállodaláncokig változnak, de találhat panziókat és hoszteleket is a pénztárcabarát utazók számára. A Britomart, a kikötő felé néző terület, aközponti negyed divatos területe, és tele van dizájner butikokkal és előkelő éttermekkel.