Hajszárító választás helyesen

Van, aki gyakorlott hajformázóként a tökéletes frizura elkészítésére, míg mások csak egyszerűen a haj gyorsabb megszárítása érdekében használják az egyik leggyakoribb fodrászati eszközt. Bármelyik tábort erősíted, ha szeretnél hajszárítót vásárolni, akkor érdemes kicsit beleásni magad a témába, hogy biztosan jó döntést hozz.

Hajszárító kiválasztása során fontos kérdés, hogy milyen típusú hajjal rendelkezel. Ha ugyanis ezt figyelmen kívül hagyod, akkor könnyen lehet, hogy még nagyobb kárt teszel benne. A száraz, vékony haj szempontjából az egyenletes hőtermelés a legoptimálisabb, amit egy porcelán vagy kerámia bevonattal rendelkező típussal lehet elérni. A vékonyszálú, száraz típusú haj nagyon könnyen kiszárad és ezáltal könnyen roncsolódik is, ezért körültekintően kell megválasztani a hajszárítót. A vastag szálú, dús hajra a szakértők a titán típusú termékeket javasolják. Vastagszálú, göndör hajra pedig egy ionos verzió megfelelő. Az ionizálás lényege, hogy a hajszárítás során negatív ionok termelődnek, melyek következtében szétporladnak a hajszálak felületén található vízcseppek, vagyis a hajszálakat kevesebb hő éri és ezáltal kevésbé száradnak ki, vagyis egészséges marad a hajszerkezet.

Hajszárító

Hajszárító

A választás során a teljesítményt is figyelembe kell venni. A nagy teljesítmény egyet jelent a gyorsabb hajszárítással, valamint a magasabb hőmérséklettel. Azzal is számolni kell, hogy az ilyen típusok több energiát fogyasztanak és nagyobb zajjal működnek, mint a kisebb teljesítménnyel rendelkező társaik. Ha otthoni használat a cél, akkor egy körülbelül ezerötszáz wattos típus mellett érdemes letenni a voksunkat, mellyel igazán hatékonyan lehet együtt dolgozni, vagyis nagyon jól végzi feladatát. A szepsegcikk.hu webáruházban megtekintheted a széleskörű kínálatot!