Zöldség ültetése házilag hatékonyan, néhány tippel fűszerezve

A mai gazdasági válságban sok mindent érdemes átgondolnunk, például, hogy mire és mennyit is költünk. Ebből kifolyólag rájöhetünk, hogy a zöldségek bizony nem tartoznak a legolcsóbb élelmiszerek közé. Ezért nagyon is érdemes saját kertet tartani, bármilyen pici is legyen az. Vagy csupán egy erkélyünk van, még akkor is megéri.

[wp_ad_camp_1]

Igen drágák a zöldségek, de már nagyon ennénk friss salátát, vagy paradicsomot, esetleg ropogós paprikát. Ezek a zöldségek nagyon finomak, egészségesek ami ebben az időszakban igen jól jön.

Sajnos a zöldségek nagyon olcsók nyáron sem lesznek, Ezért jobban járunk, ha magunk termeljük meg a saját kertünkben a család szükségletének megfelelő mennyiségű zöldséget. Amennyiben picike a kertünk, ne essünk kétségbe, ott is remekül ki lehet alakítani egy kis konyhakertet.

A gyümölcsfák alá is ültethetünk néhány zöldséget, például a zellert, a vöröshagymát, a spenótot, a sóskát vagy a petrezselymet. Minden egyes kis területet nagyon kiválóan ki lehet használni. A saját és a családunk érdekében nagyon megéri.

Zöldség

Zöldség

Persze vannak növények, melyekre jobban oda kell figyelni, például a paprikára, a paradicsomra, vagy a görögdinnyére. Finomak, sokan szeretjük őket, de csak akkor hoznak normális termést, ha ideálisak a körülményeik, és megfelelően voltak gondozva.

Erkélyen is nevelhetünk néhány zöldséget dézsában. Ilyen a kapor, vagy a petrezselyem. Persze más fűszernövényt is termeszthetünk. De sose azt nézzük, hogy milyen szépek, hanem azt, hogy mennyire finomak.

Nincs szükség arra, hogy szép legyen a veteményeskert. Csupán a növények férjenek el, megfelelően legyenek egymástól elhelyezve. A babot akár a kerítésre is felfuttathatjuk. Valamint a kerítés elé csemegekukoricát is ültethetünk. Van sok-sok lehetőség, melyet ki lehet használni, akármilyen nagyságú is a kertünk.