Zakynthos szigete

Zakynthos egy relatív nagy kiterjedéssel rendelkező sziget a Jón-tengeren, aminek köszönhetően kiváló természeti adottságokkal büszkélkedhet. A méreteinek köszönhetően a szigeten mindenki megtalálhatja azokat az üdülőhelyeket, amelyek a leginkább megfelelnek az igényeinek.

[wp_ad_camp_1]

Zakynthos szigete egyaránt kínál tartalmas szórakozást a hangosabb fiataloknak és a csendesebb időseknek is. Egyes üdülőhelyek közelében, illetve településeken pezsgő éjszakai életre bukkanunk, máshol viszont a családias kikapcsolódás kerül előtérbe. A sziget rengeteg jó minőségű homokos partszakasszal rendelkezik, ami ideális választást jelent a családok számára; a lassan mélyülő vízben a gyermekek is biztonsággal fürödhetnek és játszhatnak. Az itteni partszakaszokat Európa legszebbjei között tartják számon az útikönyvek; már ez a meglátás elegendő ahhoz, hogy a nyár egész ideje alatta megtöltsék a szigetet a turisták.

Zakynthos

Zakynthos

Sajnos Zakynthos szigete nem rendelkezik olyan épített emlékekkel, mint sok más görög sziget. Ez nem abból következik, hogy Zakynthos ne lett volna vonzó a történelmi múltban, viszont a huszadik század közepén történt katasztrofális földrengés szinte mindent tönkretett. Ma már a helyi szabályozások nagyon szigorúan rendelkeznek az épületek ilyen jellegű védelméről, de ez már nem változtathat azon, hogy a történelmi jelentőséggel bíró épületek sajnos elpusztultak.

A szigeten egyaránt találhatók homokos és sziklás partvidékek, ilyen módon mindenki megtalálhatja azt a strandot, amit a leginkább kedvel. A homokos szakaszok remek lehetőséget jelentenek a családok számára, hiszen a lassan mélyülő vízben a gyermekek igazán jól érezhetik magukat. Ennek köszönhetően a szülők is elengedhetik magukat, hiszen a kicsik biztonságban játszadozhatnak.