Washington legbájosabb kisvárosai

Részben hegyek, részben sűrű erdők, részben masszív, bonyolult tengerpartok veszik körül, Washington Kanada határán fekszik, és minden természeti szépséggel rendelkezik, amire vágyhat Amerika csendes-óceáni északnyugati részén.

[wp_ad_camp_1]

A horgászat, a fakitermelés és a bányászat gyökerére épülő washingtoni kisvárosok tükörként viselkednek múltjuk gazdagságához. Anacortes hivatalosan várossá válik 1891-ben, a Skagit megyei Fidalgo-szigeten. Anacortes a környéken található összes víz és kis sziget mellett jogosan ismert a washingtoni állami kompok kikötőjéről, és olyan helyek közelében található, mint a San Juan-sziget és még a kanadai Vancouver-szigeten található Victoria is. A gyönyörű Bainbridge-sziget az utóbbi években hírnevet szerzett, mint a Grace klinika című amerikai tévésorozat jeleneteinek színtere. A város nemcsak a show rajongói számára ismert helyszín, hanem a stílusos Seattle-iek számára is, akik Seattle belvárosából félórás kompúton utaznak el ide, hogy időt szakítsanak a laza, vízparti városra. A gyönyörűen festői északi kanyart a Si hegy impozáns alakja uralja. Lehet, hogy ez a lenyűgöző csúcs kissé túl sok a túrázáshoz, de van egy népszerű nyomvonala, amely egy sokkal kisebb csúcs – a Kis Si – tetejére vezet. Túrázzon ide, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a városra és magára a hegyre is.

Anacortes

Anacortes

North Bend tökéletes kisvárosi hangulatot áraszt, amelyet még tökéletesebbé tett az a tény, hogy ez a forgatási helyszíne – és inspirációja – David Lynch kultikus TV-sorozatának, a Twin Peaksnek. A Whidbey-szigeten található Coupeville a Penn Cove déli partján fekszik, és Washington második legrégebbi városa. A szigetet 1850-ben letelepített Thomas Coupe-ról nevezték el, a városban rengeteg történelmi épület és természeti csoda található. A város vízparti részén a 19. századi tölgyfa épületek közül sok látható itt, amelyek közül több ma már csúcskategóriás panzió és vendéglő.