Vízszivattyú működése és problémái

A motor működése során a hűtőfolyadéknak folyamatosan keringenie kell. A vízszivattyú elektromos áram által működik, így, ha elromlik, elektromos hibára lehet gyanakodni, ugyanakkor maga a vízszivattyú is meghibásodhat.

[wp_ad_camp_1]

Vízszivattyú meghibásodása általában nem egyik pillanatról a másikra történik. Abban az esetben, ha a motor időnként túlmelegszik, vagy a hűtőfolyadék hőmérséklete veszélyesnek jelzett tartományba emelkedik, akkor nagy valószínűséggel valami probléma van a hűtőrendszerrel. Ha maga a hűtő és a ventilátor is rendben van, akkor szinte biztos, hogy a vízszivattyú, vízpumpa romlott el. Ekkor az egyetlen megoldás a csere. Ahogy azt már említettük, a vízszivattyút, vízpumpát elektromos áram hajtja, vagyis, ha a szivattyú nem működik, akkor a legtöbbször elektromos hibára lehet gyanakodni. A vízszivattyú maga is elromolhat, ekkor a csere az egyetlen megoldás. A vízszivattyú egy egyszerű, de nagyon fontos alkatrész, ami nélkül a motor hamar túlmelegszik, majd tönkremegy, éppen ezért fontos, hogy megfelelően működjön.

Vízszivattyú

Vízszivattyú

Ha viszont csődöt mond a vízszivattyú, vízpumpa, akkor minél előbb cserélni kell, mivel veszélyes meghibásodott alkatrésszel közlekedni. Ha nem biztos a dolgában, akkor felkereshet egy szervizt is, ahol pontosan meg tudják mondani, hogy valóban a vízszivattyúval van-e probléma. Ha pedig igen és mindenképp újat kell beszereznie, akkor mi az alkatresz.hu webáruházat javasoljuk, ahol prémium minőségű alkatrészeket találhat széles választékban különféle autókba. Ráadásul bővebb információkat is olvashat a vízszivattyú működéséről és meghibásodásának okairól. Látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a bő kínálatot. Szükség esetén elérhetőségeket is találhat.