Világhírű falak, ahova érdemes ellátogatni

Falakat az ősi idők óta építenek a határok jelölésére, az ellenség elkerülésére vagy az emberek befogadására. Az utóbbi időkben falakat építettek emlékművekként és művészeti szerkezetekként is.

[wp_ad_camp_1]

De nem számít, milyen célt szolgálnak, a falak uralják a tájat, bárhol is legyenek, ezért most megismerhet néhány ismertebbet ezek közül. A Ston falai védelmi kőfalak sorozatát képezik, a Peljesac-félszigeten, Horvátország déli részén. A félsziget legszűkebb pontján, éppen a szárazfölddel való csatlakozás előtt épült fel. A két kis közösséget összekötő 5,5 kilométer (3,5 mérföld) hosszú fal a 15. században készült el, 40 toronnyal és 5 erődjével együtt. Ezt egy második védelmi vonalnak szánták Dubrovnik városának, és megóvták az értékes sós edényeket, amelyek hozzájárultak Dubrovnik gazdagságához. Ez a második leghosszabb fal Európában, amelyet csak a Hadrianus fal hagy maga mögött Skócia és Anglia között. A Vietnami Veteránok Emlékműve egy nemzeti háborús emlékmű Washington DC-ben.

Ston falai

Ston falai

A vietnami emlékmű tisztelgésnek számít azoknak, akik meghaltak vagy eltűntek, és célja, hogy meghaladja a politikai ellentmondásokat. Középpontja, a Maya Lin által tervezett emlékfal, két fekete gránit falból épül fel, amelyekre katonák nevei vannak gravírozva. Trója egy legendás város Törökország északnyugati részén, amely ismertté vált Homer epikus versében, az Iliászban. Az Iliász szerint itt került sor a trójai háborúra. Trója régészeti lelőhelye több réteg romot tartalmaz. A hetedik trójai réteg valószínűleg Homérosz Trójája volt, és Kr. E. 13. század közepére vezethető vissza. A híres Trója falak egy része még mindig látható. Manapság nagyszámú turista látogatja évente. A látogatók egy nagymértékben kereskedelmi forgalomba hozott helyszínt láthatnak, ahol egy nagy játszótérként épült, majd üzletek és múzeum is.