Vásárolj okosan és figyelmesen!

Biztosan veled is előfordult már az, hogy csak gyorsan beszaladtál a boltba tejért, kenyérért és kijöttél egy egész kosár élelmiszerrel, amire igazából nem is lett volna szükséged? Ez leginkább annak köszönhető, hogy az áruházak ma már felettébb ügyesen manipulálják a vásárlókat, hogy azok minél több pénzt költsenek el. Most adunk pár tippet olvasóink számára amire figyelni kell a vásárlás során.

[wp_ad_camp_1]

Először is a reklám az átverések császára, nagyon kell rá ügyelni. Ezt most nem is fejtenénk ki bővebben, hiszen azt már mindenki tudja, hogy a reklámok mivel is járnak, olyan dolgokat ígérnek melyeket máskülönben akár több év alatt sem lehetne elérni.

A bevásárlókocsi szintén egy jó manipulációs eszköz. Vannak olyan üzletek is, ahol csak sokat lehet vásárolni és ezt úgy érik el, hogy nincs kisebb kosár, mint a hatalmas bevásárlókocsi. Ezáltal többet vásárolsz, hiszen ha alig veszel egy-két dolgot úgy tűnik, hogy üres a kosarad és inkább beleteszel még egy pár terméket, ha már az üzletben vagy.

Vásárlás

Vásárlás

Az illatok és az ízek is kifejezetten manipulatívak, tökéletesen lehet befolyásolni a vásárlókat az orruknál fogva. Biztosan Te is érezted már a pékáru illatát, érezted ahogy terjeng a finom illat és talán akkor is vásároltál péksüteményt, ha ez nem is állt szándékodban, hiszen szinte összefutott a nyál a szádban.

Természetesen minden szemmagasságban van ami kell, ami által szintén olyan dolgokra figyelhetünk fel, melyekre talán nem is lenne szükségünk, így ha nem szeretnéd azt a terméket megvenni, amit a boltok mindenáron meg akarnak veled vetetni, akkor járjon a szemed, nézz körül alaposan. Sajnos sokan csak szemmagasságban válogatnak, mivel az jóval legkényelmesebb, mint az alsó polcokat mustrálgatni vagy a nyakunkat nyújtogatni, de vigyázz, ezt jól tudják az üzletek is.