Utazás a Zöld-foki szigetekre

Az Atlanti-Óceánon található Zöld-foki szigetek különleges egységet alkotnak, a tizenöt szigetből álló együttes természeti, földrajzi és éghajlati adottságainak köszönhetően egészen különleges szigetcsoportot képez, amely egyik másikhoz sem hasonlítható.

[wp_ad_camp_1]

A szigetek domborzati viszonyait nagymértékben meghatározzák azok a homokos dűnék, amelyek igazi holdbéli táj érzetét keltik mindazokban, akik először járnak itt. Ugyanakkor nem csak a szárazföld, hanem a tenger is különleges szépségeket rejt; a partközeli korallzátonyok gazdag élővilága szinte rabul ejti mindazokat, akik alámerülnek. Sőt, akik nem csak a természeti adottságokat, hanem a történelmi hagyatékokat is szívesen keresik, azok számára a szigetek közelében elsüllyedt hajók roncsok biztosítanak lehetőséget a kalandra.

Zöld-foki szigetek

Zöld-foki szigetek

A szigetek kivételesen kellemes klímával rendelkeznek; ez kedves az itteni különös ökoszisztéma fennmaradásának, illetve az ide érkező turistáknak is, akik a nyaralásukat kellemes időjárási körülmények között tölthetik. A sziget turista paradicsomnak számít; egyaránt lehetőség nyílik nyugodt és mozgalmasabb napokat is eltölteni. A természet háborítatlan békességének köszönhetően az itt töltött idő tökéletesen alkalmas a lelki béke és a nyugalom megtalálására, valamint a feltöltődésre. De ha mozgalmasabb kalandokra vágyunk, a szigetek strandjain különböző izgalmas sportolási lehetőségek állnak rendelkezésre. A szigeteken nagy hagyománya van a szörfözésnek; bizonyos partszakaszokat a szörfösök jelenléte határozza meg. Számukra ez igazi paradicsom, ahol a hullámok csodálatosak, a tenger gyönyörű, az estét pedig izgalmasak. A változatos programoknak köszönhetően mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelőt korosztálytól függetlenül.