Utazás a napfényes Andalúziába

Andalúziáról a napfény és a homokos tengerpartok jutnak először az ember eszébe. Nem csoda, hiszen az időjárás valóban nagyszerű és a tengerpartok is meseszerűek Andalúziában, ugyanakkor a spanyol régió ennél jóval többet tartogat.

[wp_ad_camp_1]

Andalúzia Spanyolország egyik legszebb régiója, melyet gyakran elsősorban a sherry likőr, a flamenco tánc és a bikaviadal jellemez. Andalúzia az európai kontinens nyugati felének legdélibb régiója. A régióban közel nyolc millióan laknak, ami közel akkora területét tekintve, mint Magyarország. A régió nagyon sokat köszönhet a rómaiaknak, akik ötszáz éven keresztül éltek a területen. A rómaiaktól származnak a belső udvaros házak, a szieszta, a szökőkutak, a megyebeosztás, illetve az úthálózat alapjai. Andalúzia számos jelentős várossal büszkélkedhet. Például Malagával, ahol a szem kápráztató üveg és kristály múzeum található. A magyarok többsége hallott már Rhonda városáról, mely nevével ellentétben csodaszép. Itt mindenképp érdemes részt venni egy flamencós-gitáros előadóesten. Továbbá a helyi, spanyol finomságokat is célszerű megkóstolni, főleg a gasztronómia szerelmeseinek.

Andalúzia

Andalúzia

A városok mellett a falvak is lenyűgöző szépségűek, például a vakítóan fehér házakból álló település, Mijas vagy a Zahara de la Sierra elnevezésű falu, mely mexikói jellegű vidéki természeti miliővel rendelkezik. Andalútia csábító jellemzője, hogy gyakorlatilag bármely pontjáról el lehet érni a tengerpartra. Andalúzia a városlátogatásokra és a pihenésre egyaránt ideális úti cél. A történelem szerelmesei itt igazán jól érezhetik magukat és többet tudhatnak meg Andalúzia történelméről. Ha szeretne Andalúziába utazni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!