Utah legbájosabb kisvárosai

Utah nyugati állama híres a hófödte hegyekről, a tükörszerű tavakról és a rengeteg téli sportolási lehetőségről, de van egy másik tája is, ami gyakorlatilag ellentétes a hóval és jéggel – a sivatag.

[wp_ad_camp_1]

Utah államban, az egyetlen amerikai államban, ahol a legtöbb lakos a mormonokhoz tartozik, nagyon sok bájos kisváros fellátogatható. A vidéki Panguitch kisváros a Markagunt és a Paunsaugunt Plateaus közötti völgyben fekszik. Panguitchot lenyűgöző hegyvidéki tájak és tavak veszik körül, ezért valószínűleg ezért az indián Paiute szó a nevének alapja, amely jelentése „nagy hal”. A közeli térség tavai és folyói a pisztránghalászok körében népszerűek; egész évben tele vannak szivárványos pisztránggal. Maga a város figyelemre méltó a furcsa történelmi negyedével, vörös téglából készült épületeivel, melyeket a korai mormon úttörők alapítottak. Panguitch egy barátságos hely, érdekes antik boltokkal, művészeti galériákkal és kézműves standokkal.

Utah

Utah

Huntsville-t 1860-ban alapította Jefferson Hunt – dandártábornok az amerikai hadsereg mormon zászlóaljában. Keletről a gördülő zöld völgyek drámai tája fekszik, ősszel vörösre és aranyra festik a fák levelei. A legjobb őszi színek megtekintése érdekében látogasson el az Ogden-völgybe. Nyugaton Huntsville átöleli a Pineview víztározó partját, emiatt pedig a horgászat és a csónakázás kiváló programok nyáron. A hidegebb szabadtéri szórakozás érdekében készítsen látogasson el a Snowbasin Resort-ra. Ez Amerika egyik legrégebbi síközpontja, és 1939-es megnyitása óta folyamatosan működik, még a 2002. évi Salt Lake City téli olimpia eseményeinek is otthont adott. Az igazán apró, fákkal szegélyezett Torrey kisváros kevesebb mint 200 lakosnak ad otthont. Torrey a Capitol Reef Nemzeti Park felfedezésének kapuja, amely varázslatos látnivalókkal vár mindenkit.