Új technológiák, amelyek kiterjesztik a földönkívüli élet keresését

A feltörekvő technológiák és új stratégiák egy teljesen más korszakot nyitnak a földönkívüli intelligencia keresése (SETI) területén. Az új felfedezési képességek, valamint a Napon kívüli csillagok körül keringő ismert bolygók gyorsan növekvő száma innovatív megközelítést ösztönöz mind a kormány, mind a magánszervezetek számára.

[wp_ad_camp_1]

A Nemzeti Rádiós Asztronómiai Megfigyelőközpont (NRAO) és a magán finanszírozású SETI Intézet bejelentette, hogy együttműködik az új rendszerekkel annak érdekében, hogy a SETI képességeit kiegészítsék a NRAO által üzemeltetett rádióteleszkópokkal. Az első projekt a Nemzeti Tudományos Alapítvány Karl G. Jansky Nagyon nagy tömbjében (VLA) dolgozza ki a hozzákapcsolt rendszert, amely adatokat szolgáltat a legmodernebb technikai aláírás-kereső rendszernek. „Amint a VLA elvégzi a szokásos tudományos megfigyeléseit, ez az új rendszer lehetővé teszi a már gyűjtött adatok további és fontos felhasználását” – mondta Tony Beasley, a NRAO igazgatója.

SETI

SETI

„Annak meghatározása, hogy vajon egyedül vagyunk-e az univerzumban, mint élőlények, a tudomány legelterjedtebb kérdései közé tartozik, és a NRAO távcsövek fontos szerepet játszhatnak ennek megválaszolásában” – folytatta Beasley. „A SETI Intézet felépít és telepít egy felületet a VLA-n, amely példátlan hozzáférést tesz lehetővé a távcső által folyamatosan előállított gazdag adatfolyamhoz” – mondta Andrew Siemion. „Ez az interfész lehetővé teszi számunkra, hogy hatalmas, széles körű SETI felmérést végezzünk, amely lényegesen teljesebb, mint bármely korábbi ilyen keresés” – tette hozzá. Ez a fajta kutatás egyre több embert érdekel és foglalkoztat, éppen ezért mindent megtesznek azért, hogy ezentúl átfogóbb kutatásokat tudjanak végezni a földönkívüli élettel kapcsolatban.