Új kedvenc érkezik? Kutyatartási kisokos kezdőknek

Ha négylábúval osztjuk meg életterünket, akkor bizony az élet minden területén oda kell majd rá figyelnünk. Nem mindegy, milyen minőségű eledellel etetjük, de az is nagyon fontos, hogy ügyeljünk a hideg és a meleg elleni védelmére. A kis kedvenccel töltött idő felbecsülhetetlen számára, így erre is mindenképp fordítsunk figyelmet.

[wp_ad_camp_1]

A nőstény kutyanevek rendkívül széles választékban megtalálhatóak online, így ha elnevezésre kerül sor, akkor gond nélkül rábukkanhatunk az ideálisra. Vannak, akik a külföldi keresztnevekre esküsznek, mások a kis apróság egy-egy tulajdonságára hegyeznék ki a névválasztást. Ami azonban ennél sokkal fontosabb, az a kutya életkorának megfelelő táplálása. Mielőtt a legolcsóbb, sajnos sokszor silány minőségű tápok mellett tennénk le a voksot, célszerű tisztában lenni azzal, hogy ezek nem tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amik az egészség megőrzéséhez szükségesek. A magas fehérjetartalommal bíró tápok már inkább bizonyulnak jó választásnak.

Kutyanevek

Kutyanevek

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy kertben tarthatjuk az állatot, akkor is mindenképp gondoskodjunk számára megfelelő kuckóról. Ez nem csak a nyári forróság idején fontos, hanem a hideg téli éjszakákon is. Akár fűthető kutyaházat is választhatunk számára, de ha erre nem költenénk, akkor a nagy hidegek idején feltétlenül engedjük be a lakásba a kis kedvencet. A macskatartók talán kevésbé érthetik azt, hogy a kutyák igencsak igénylik a gazdával töltött időt. A közös kirándulások, kocogások, vagy az otthon falain belül való játék mindennél fontosabbak négylábú barátunk számára. Ha tehát vállaljuk az állattartás jelentette felelősséget, akkor ne sajnáljuk az időt új kis barátunktól, hiszen ezzel lelki békéjét is megteremthetjük. A forró hónapokhoz közeledvén pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy akár kedvencünk életével is játszhatunk, ha a kocsiban hagyjuk őt. Felelős gazdiként a legapróbb dolgok is figyelmet érdemelnek tőlünk!