Új iPad Air 5: amit látni akarunk

A negyedik generációs iPad Air 2020-as bevezetésével az Apple középkategóriás iPad-sorozatának következő táblagépét, az iPad Air 5-öt már nagyon várjuk, amely talán 2021-ben jelenik meg.

[wp_ad_camp_1]

Az iPad Air első három generációja meglehetősen hasonló megjelenést mutatott, de az iPad Air 4 dizájn-átdolgozást hozott a sorozatba, pusztán egy nagyobb belépő szintű iPad-ről váltott az „iPad Pro Lite” eszközre. A 2020-as iPad Air modern megjelenésű, bőséges feldolgozási erővel és oldalra szerelt ujjlenyomat-szkennerrel került a polcokra, de néhány olyan prémium funkció nélkül, amelyek az iPad Pro-t a legjobb táblagéppé teszik. Tehát mit hozhat az iPad Air 5? Újabb tervfrissítést? Fejlesztéseket a képernyőn? Extra kamerát? Mivel hiányoznak a táblagépet körülvevő pletykák, még nem tudjuk, hogy milyen formát ölt majd. De legalább tudunk készíteni egy kívánságlistát arról, hogy mit szeretnénk kapni az Apple következő generációs táblagépétől.

iPad Air 5

iPad Air 5

Ez magában foglalja az iPad Air 4 apró problémáinak javítását, a jelenlegi kiadásból hiányzó néhány új funkciót és még sok mást. Az Apple általában nem tartja be az iPad Air sorozat éves kiadási ütemtervét, de legalább feltételezhetjük, hogy egy új modell megjelenése legalább 2021 októberét megelőzően, egy évvel az iPad Air bevezetése után következik be.  A következő iPad Air azonban később is elindulhat, tehát ha most új tablet vásárlásán gondolkodik, akkor az iPad Air 4 egy darabig a legújabb modell lesz ebben a sorban. Az iPad Air 4 kétféle tárolási lehetőséggel kapható: 64 GB, ami valószínűleg nem lesz elegendő a legtöbb felhasználó számára; és 256 GB, ami meglehetősen drágább. A legtöbb táblagép 128 GB-os, mert jól kiszolgálja a többséget, és jól működik az iClouddal (vagy a választott felhőalapú tárolóeszközzel) azok számára, akiknek még mindig szükségük van további tárhelyre. Szeretnénk látni, hogy az iPad Air 5 128 GB tárhellyel érkezik, az Apple pedig teljesen eldobja a 64 GB-os opciót.