Úgy tűnik, hogy nincs időd nyaralni? Találj rá módot!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az az, hogy a pihenést és a kikapcsolódást mindig a háttérbe szorítjuk. Míg fiatalon ez eszünkbe se jutna, és minden lehetséges alkalmat megragadunk, ha valamilyen kiruccanásról, vagy buliról van szó, addig felnőttkorban hajlamosak vagyunk állandóan csak elodázni ezeket a programokat.

Majd jövőre, majd ha már több tartalékunk lesz félre rakva, majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek. Rengeteg majd létezik, ám az idő csak röpül, mi pedig egyre fásultabbak és bizony sok esetben boldogtalanabbak leszünk. Egy-egy nyaralás ugyanis nem feltétlen azért tölt fel minket hosszú időre, mert kiszakadunk a hétköznapi teendők közül és végre szundizhatunk egyet ebéd után ha épp úgy tartja kedvünk, sőt, még csak nem is az a titka, hogy egy múzeumban felfedezzük az adott ország relikviáit. Maga az élmény, a közösen megélt kaland tölt fel érzelmileg – és épp ezért tulajdonképpen mindegy, hogy milyen típusú vakációról is van szó -, és ez egy olyan dolog, ami mással pótolhatatlan.

Nyaralás

Nyaralás

Ezzel együtt valóban előfordulnak olyan időszakok az ember életében, amikor nem, vagy csak hatalmas áldozatok és nehézségek árán valósítható meg, hogy hét, vagy akár tíz napra el tudjon utazni az egész család. Sok esetben ennek nem is feltétlen anyagi korlátai vannak, hanem időben összeegyeztethetetlen – gondoljunk csak arra, hogy rengeteg olyan munkahely van, ahol nem tudnak nélkülözni egybefüggően egy szakembert ilyen hosszú ideig -. Ám ez még egyáltalán nem kell, hogy akadályozza azt, hogy időnként egy kicsit megszökjünk a családdal. Egy nyaralásnak ugyanis nem feltétlen kell egy hetesnek lennie, s bár elsőre túl nagy nyűgnek tűnhet leszervezni egy hosszú hétvégét, és csak azért utazni órákat, hogy valahol két-három napot eltöltsünk, azonban ha egyszer belekóstolunk a villám vakációk világába, akkor könnyedén rákaphatunk az ízére. A lényeg, hogy bölcsen válasszunk úti célt, ne akarjunk több ezer kilométerre menni, hisz akkor tényleg hosszabb lesz az utazás, mint a tartózkodás. Maradjunk inkább az országhatáron belül, vagy célozzuk meg a legközelebbi tengerpartot, és ne ara fókuszáljunk, hogy csak két napot leszünk ott, hanem arra, hogy van két csodálatos nap, amit békében és nyugalomban tölthetünk el a családunkkal.