Tyúkhúrt a teába? Miért ne?

Hallott már arról, hogy a tyúkhúr akár teaként is fogyasztható? Sokan csak gyomnövényként vagy a háziállatok táplálékaként tekintenek a növényre, pedig számos hasznos tulajdonságát érdemes lenne az egészség szolgálatába állítani. A tyúkhúr fogyasztható teaként, de külsőleg is kifejti jótékony hatásait. Nézzük, hogyan érdemes fogyasztani az újszerű alapanyagot!

[wp_ad_camp_1]

A tyúkhúr tea elkészítése egészen egyszerű, ugyanis csak forrázni kell, s máris gyógytea készíthető belőle. Már napi egy csésze elfogyasztása is jótékony hatással van a szervezet általános állapotára. Érdemes reggel meginni ezt, hiszen beindítja az epeműködést és a testsúly csökkentése is egyszerűbb hatóanyagainak jelenlétében. Természetesen nagyon fontos a rendszeresség, hiszen csak így fejti ki jótékony hatásait. A teaként történő alkalmazás mellett mindenképpen szót érdemel a külsőleges használat. Borogatásként éppen úgy jó választásnak bizonyul, mint például disznózsírba keverve. Kenőcsöt készíthetünk, vagy desztillált vízben elkeverve a fáradt szemeket nyugtathatjuk meg segítségével.

Tyúkhúr tea

Tyúkhúr tea

Kevesen tudják, de a kínzó aranyér, ekcéma, és a különféle sebek is gyógyulnak hatására. Ha gyakran száraz, viszkető a bőr, akkor is érdemes bevetni, méghozzá a teából készült borogatás formájában. Ha pedig a kulináris élvezetek szolgálatába állítanánk, akkor a fiatal tyúkhúr leveleit belekeverhetjük salátánkba. Sokak számára ismeretlen, de annál izgalmasabb a tyúkhúr leves, melyhez nincs másra szükség, mint egy turmixgépre. Ha olívaolajjal, sóval és fokhagymával elegyítjük, nem csak frissítő, de egészséges finomságot is kaphatunk. A természet patikája már nagyon sokszor bebizonyította, hogy érdemes egy esélyt adni neki. Mellékhatások nélküli gyógyírt jelent számos egészségügyi problémára, sőt, a megelőzésben is fontos szerepet játszanak a gyógynövények.