Tv2 online műsorújság

A TV2 egy privát magyar televíziós csatorna, amely országos szinten ingyenes műsorokat sugároz. Rendszeres adásai 1997. október 4-én kezdődtek. Három tematikus csatornát is kezel a földi digitális televíziókban: FEM3, PRO4 és SuperTV2.

Tv2 online várja önt is a legjobb műsorokkal a musor.tv weboldalon, tehát kattintson ide, ha meg szeretné tudni, hogy kedvenc sorozatai és filmjei hány órakor kezdődnek. 1997-ben a Magyar Nemzeti Rádió- és Televíziós Bizottság az első két privát televíziós engedély egyikét megadta az MTM-SBS Televízió Zrt. Társaságnak, amelynek többsége az SBS Broadcasting Group nemzetközi társaság tulajdonában van, és amelynek kereskedelmi neve először TV2.2 volt. Javasolta, hogy sugározza a második köztévé frekvenciáján, de ezt az elképzelést elutasították, és az új csatornának saját jele volt. Adásai 1997. október 4-én kezdődtek, általános műsorral, minden közönség számára, információra és szórakoztatásra specializálva. Megalakulása óta az RTL Klubbal küzdött a televíziós piac vezető szerepéért. Miután a ProSiebenSat.1 2007-ben felvásárolta, kiegészítő kínálatként tematikus fizetős csatornákat kezdett létrehozni. Az első a női FEM3 volt 2007-ben, és egy évvel később a PRO4 is elkezdett sugározni, férfi közönség számára. Mindkettő elérhető a digitális földfelszíni televízióban.

TV2

TV2

2012. október 12-én a TV2 megkezdte a nagyfelbontású (HD) sugárzást a Voice című műsor adása során, bár csak a UPC Hungary kábeltelevíziós szolgáltatónál volt elérhető. 2015-ben Andrew G. Vajna filmproducer több mint 70 millió dollárért vette át a TV2 irányítását, amelyet részben az Eximbank kölcsönéből finanszíroztak. A művelet után a csatorna közelebbi szerkesztőségi sort fogadott el Orbán Viktor kormányához. Amikor Vajna 2019-ben elhunyt, örökösei eladták a televíziót Vida József bankárnak, a Takarékbank elnökének. További részletekért és a tv2 műsoraiért nézzen be a musor.tv weboldalra.