Tunézia nyaralás – Ismerje meg ezt az érdekes kultúrát!

Tunézia egy igazán különleges ország a maga előnyeivel, hátrányaival együtt. Úgy gondoljuk, hogy érdekes megismerni az országgal, mindenképp egy életre szóló élmény marad.

[wp_ad_camp_1]

Tunézia nyaralás – Ha nem kizárólag a népszerű nyaraló utak érdeklik, hanem szeretné látni egy-egy ország valódi arcát, akkor mindenképp érdemes elutazni Tunéziába. Tunézia mindössze két órányi repülő útra van, egy szóval közelebb van, mint azt sokan gondolnák. Ez az afrikai kontinens legészakibb országa. Összességében egész évben jó idő van, de inkább tavasszal és nyáron érdemes ide jönni. Igaz a déli részen kegyetlen hőség tombol, akár ötven fok is. A magyarok leginkább a tengerhez az északi részen található nyaraló övezetbe utaznak. A híres Karthágó is Tunézia területén volt egykor, egészen addig, amíg a rómaiak le nem rombolták. A város romjai a mai napig kiemelkedő turista látványosságnak számítanak. Az arab országok közt Tunézia számít a legliberálisabbnak, az iszlám szigorú öltözködési szabályait csak az idősebb asszonyok viselik, vendégségben pedig maga a házigazda kínálja a vendéget alkohollal.

Tunézia nyaralás

Tunézia nyaralás

Ez a liberális gondolkodás mód leginkább a tengerparti részeken mutatkozik meg, ahol a turisták jelenléte átformálta a gondolkodás módot. Szingli nőknek számítani kell a helyi férfiak erőteljes udvarlására. Érdemes megkóstolni a tunéziai konyhát, mivel meglepően ízletes. A kuszkusz Tunézia nemzeti ételének számít. A tunéziai konyha meglehetősen fűszeres, főként a harissa nevű fűszerkeverékkel szeretnek ízesíteni. Többféle halételt is fogyasztanak, a legnépszerűbbek azonban a bárány és a csirke ételek. A helyi éttermekben az iszlám előírásainak megfelelő ételt szolgálnak fel a vendégek számára!