Tudod, hogy hol a legbiztonságosabb utazni egy járműben?

A 21. században nagyon megnövekedett forgalommal kell számolnunk, attól függetlenül, hogy annak, milyen formáját választjuk. Mi most abban próbálunk segíteni, hogy hol bizonyul legbiztonságosabbnak az utazás egy-egy járművön belül.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben egy sima személygépjárműben utazunk, akkor semmiképpen sem előnyös a sofőr mellett utazni, ugyanis az a hely, amely egy-egy baleset alkalmával akár halálos végkimenetelű lehet. Ugyan ebben a járműben a legbiztonságosabb helynek a hátsó ülésen található, azon belül is középen. Ugyanis bebizonyított tény, hogy egy frontális ütközés alkalmával ez az a hely, amely a legkevésbé megroncsolódhat. Az anyós ülésen való utazás az azért bizonyul igen veszélyesnek, mivel egy fennálló baleset alkalmával a sofőr automatikusan úgy rántja el a kormányt, hogy saját magát védje. Egy mikrobusz esetén azok a helyek bizonyulnak a legbiztonságosabbnak, melyek menetiránnyal szemben vannak elhelyezve.

Utazás

Utazás

Hiszen ezeken a helyeken a legnagyobb eséllyel kerülhetjük el az esetleges fejsérüléseket. A személy gépjárműhöz hasonlóan a mikrobuszban is a sofőr melletti helyek lehetnek a legveszélyesebbek. A nagy üvegfelület igen súlyos sérüléseket okozhat egy baleset alkalmával. Amennyiben egy trolibuszt veszünk alapul, akkor mindenképp célszerű a jobb oldalt választani, azon belül is a menetiránnyal háttal található székeket. A középen található ülések még igen biztonságosnak bizonyulnak, viszont épp úgy, mint a mikrobusz esetén ajánlott elkerülni az ajtó és ablak melletti üléseket. Az autóbuszra is ugyanezek a szabályok az érvényesek. Egy hajó szempontjából mindenképp a legmagasabb szinten található szobák bizonyulnak a legbiztonságosabbnak, hiszen bármilyen okból elkezd süllyedni, először az alsó szintek kerülnek víz alá.