Török nyaralás – egy életre szóló élmény

Törökország a legfelkapottabb úticélok közt van, méltán, ugyanis az ide érkezők gyakran úgy érzik, hogy egy teljesen új világba csöppentek. Érdemes ide ellátogatni és megtekinteni a számtalan látványosságot, valamint kipróbálni a helyi gasztronómiát.

[wp_ad_camp_1]

Török nyaralás által teljesen feltöltődhet! Törökországban mindenki megtalálhatja a számításait! Napestig lehetne sorolni mi minden miatt éri meg ellátogatni ebbe a nem mindennapi országba, de mégis csak az az igazi, amikor az ember a saját szemével látja. A turisták nagy része Isztambult veszi célba, hiszen az egykori Konstantinápoly rengeteg érdekességet és látnivalót tartogat, gyakorlatig maga a megtestesült történelem. Ha Isztambulba utazik, akkor érdemes megtekinteni a híres Hagia Sophia templomot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Ezenkívül az elsüllyedt palota, valamint a kék mecset is bámulatosak, amiket érdemes kívülről és belülről egyaránt megtekinteni. Ehhez azonban hosszú ruházatra lesz szükség, mert a mecsetekbe csak így lehet belépni, valamint a nőknek kendővel kell eltakarniuk a fejüket és a vállukat.

Törökország nyaralás

Törökország nyaralás

Számtalan érdekességgel szembesülhet az, aki Törökországban tölt egy pár napot. Például a törökök meglehetősen sajátosan értelmezik a közlekedési szabályokat. Éppen ezért jobb meggondolni, hogy szeretne-e autót bérelni. Amit mindenképp érdemes kipróbálni az ott tartózkodás során, az a török gasztronómia. Különösen a török teát és kávét érdemes kipróbálni, azonban a török konyha szerencsére nem csak ennyiből áll. A törökök egyáltalán nem spórolnak az olíva olajjal, erre jobb felkészülni. A legjobb, ha ellátogat a török bazárba és kipróbálja a különféle finomságokat, valamint, ha már ott van, ne felejtsen el alkudozni!