Topmodellek: a siker ára

A modellkedés a fiatal lányok legvágyottabb álmainak egyike. Ki ne nézte volna már irigykedve a kifutón boldogan mosolyogva végig sétáló gyönyörű lányokat szebbnél szebb ruha kreációba öltöztetve? Hány kislány vágta rá büszkén, ha megkérdezték tőle, „mi leszel, ha nagy leszel?” „Hát topmodell!”

[wp_ad_camp_1]

Aki kívülről látja a modellek világát, a VIP partikat, fotózásokat gyönyörű tengerpartokon, nem is gondolná, hogy a szép képek mögött mennyi lemondás van. Az utazás csodálatos dolog, de amikor egy héten belül kétszer kell repülőre szállni, gyakran 20 órás utazással, azt nehezen lehet kimerültség és jet-lag nélkül megúszni. Ilyenkor nincs idő megvárni, amíg a modell kipiheni magát, megérkezés után dolgozni kell. A modellek éhezése és alultápláltsága állandó téma. Az egész napos munka során gyakran nincs idő enni, gyakran egész nap éheznek, vagy junk foodot esznek, ami nem túl egészséges a karrier szempontjából. Gyakran a vékony lányoknál elvárás, hogy egy-egy munka kedvéért ledobjanak néhány kilót, emiatt sokszor éheztetik magukat a lányok.

Topmodell

Topmodell

A modellkedés kulcsa a türelem és a kitartás. Hosszú órákat várni a castingon, hogy aztán pár percben megmutassák magukat, várni a sminkre, a fények beállítására, gyakran úgy, hogy kezdőként gyakran fizetést sem kapnak. Aki könnyen feladja, annak esélye sincs bekerülni a Palvin Barbi kategóriájú sztárok közé. A tengerparti fotózás is csodálatos lehet, de az ilyen képek gyakran 10 órás munka után, 4 fokban készülnek, és ilyenkor bizony az a mosoly nem mindig őszinte. Egy-egy ilyen munka során van, amikor 50-200 alkalommal is át kell öltözni, ami nem túl jó érzés, hiába ölthetik magukra a világ legszebb ruháit. És a ruhák mellett a cipők bármilyen gyönyörűek, de gyakran kisebb méretűek, mint a modell lába és órákig pózolni egy ilyen cipőben véres, hólyagos lábfejet eredményez. Persze rengeteg jó dolog van a modellszakmában, de nem árt végig gondolni, mekkora áldozatot követel a lányoktól, hogy a csillogó világ részei lehessenek, mielőtt irigykedünk rájuk.