Tömítések a lehető legjobb áron az interneten!

A tömítés olyan mechanikus eszköz, amely kitölti a két vagy több illeszkedő felület közötti teret, általában azért, hogy megakadályozza a szivárgást az összekapcsolt tárgyakból, miközben összenyomódik. Ez egy deformálható anyag, amelyet statikus tömítés létrehozására és ennek a tömítésnek a fenntartására használnak különféle üzemi körülmények között egy mechanikus szerelvényben.

Tömítések várják a hajtastechnika.hu weboldalon, tehát megéri benézni hozzánk ha ön is régóta keres minőségi tömítéseket. A tömítések „kevésbé tökéletes” illeszkedési felületeket tesznek lehetővé a gépalkatrészeken, ahol kitölthetik az egyenetlenségeket. A tömítéseket általában lemezanyagokból történő vágással állítják elő. Tekintettel a hibás vagy szivárgó tömítések lehetséges költségére és biztonsági vonatkozásaira, kritikus fontosságú, hogy a megfelelő tömítésanyagot válasszák ki az alkalmazás igényeinek megfelelően. A speciális alkalmazásokhoz, például a nagynyomású gőzrendszerekhez használt tömítések azbesztet tartalmazhatnak. Az azbesztnek való kitettséggel kapcsolatos egészségügyi kockázatok miatt azonban lehetőség szerint nem azbesztből készült tömítéseket használnak. Általában kívánatos, hogy a tömítés olyan anyagból készüljön, amely bizonyos mértékig engedékeny, és képes deformálódni és szorosan kitölteni a tömítést. Egyes tömítéstípusok megfelelő működéséhez tömítőanyagot kell közvetlenül a tömítés felületére felvinni.

Tömítések

Tömítések

Egyes (cső)tömítések teljes egészében fémből készülnek, és egy ülőfelületre támaszkodnak a tömítéshez; a fém saját rugótulajdonságait hasznosítják (az anyag folyáshatáráig). Ez jellemző egyes „gyűrűs kötésekre” (RTJ) vagy más fém tömítőrendszerekre. Ezek a kötések R-con és E-con nyomós kötések néven ismertek. Amennyiben tömítéseket rendelne nézzen be bátran a hajtastechnika.hu weboldalra.